Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -(Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Hattına yapılan terör saldırısı) Güvenlik önlemleriyle beraber buradaki tadilat işlemlerimiz devam edecek ama ham petrol akışı bugün inşallah başlayacak


ERZİNCAN (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattına yapılan terör saldırısıyla ilgili olarak, Güvenlik önlemleriyle beraber buradaki tadilat işlemlerimiz devam edecek ama ham petrol akışı bugün inşallah başlayacak dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ile beraber uçakla Erzincana gelen Bakan Yıldızı, Erzincan Havaalanında Vali Selman Yenigün, AK Parti milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve partililer karşıladı.
     Daha sonra Erzincan Valiliğini ziyaret eden Yıldız, Vali Yenigünden brifing aldı. Yıldız, yaptığı konuşmada, Genel merkezimizin koordine ettiği ve aynı zamanda Enerji Bakanlığımız bünyesinde yapmamız gereken işleri düzenlediğimiz ve birçok ili dolaştığımız bir Ramazan ayındayız. 55inci ildeyiz, her gittiğimiz ilde enerjiyle alakalı koordinasyon toplantısı yapıyoruz diye konuştu.
     Sorunların tespiti ve çözümü için bu toplantıların önemine dikkati çeken Yıldız, toplantıların verimli geçeceğine inandığını söyledi.
     Basın mensuplarının, Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattına yapılan terör saldırısıyla ilgili sorularını yanıtlayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Burası, ham petrol sevkıyatında, Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattından daha kapasiteli olan 70 milyon tonluk bir hattır. Teröristlerce zarara uğratılmak istenmiştir ve borunun bir tanesi patlamıştır. Bugün inşallah Erzincandan bunu duyurmuş olalım, bu akışı bugün başlatacağız. Bir yandan da güvenlik önlemleriyle beraber buradaki tadilat işlemlerimiz devam edecek ama ham petrol akışı inşallah bugün başlayacak. Güvenliğe dönük birtakım çalışmalar olduğu için her türlü detaylarını çok paylaşmadan teknolojinin bir kısım ayrıntılarını da burada kullanarak bir daha bu tür işlemleri yapamayacak bir kurguyu hep beraber yapmamız gerekiyor. İçişleri Bakanlığımızla, güvenlik güçlerimizle ve bilişim teknolojileriyle beraber bu hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah bittikten sonra da kamuoyuyla paylaşmış olacağız ve bunun çok ciddi bir caydırıcı yönü olacaktır.
     Yıldız, daha sonra, 2009 yılında Afganistanda Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücünde görevli Türk Birliğinin komutanıyken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Kurmay Albay Faruk Sungurun babası Fikret Sunguru ziyaret etti.
     Bakan Yıldız, ziyaretin ardından Erzincan Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Yüksel Çakırdan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya - Yakup Bakar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER