Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Dünya değişiyor ve bu değişen dünyada bizlerin doğru iş yapabilmesinin en önemli aracı eğitim. Daha iyi bir toplum daha iyi eğitimden geçiyor


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Dünya değişiyor ve bu değişen dünyada bizlerin doğru iş yapabilmesinin en önemli aracı eğitim. Daha iyi bir toplum daha iyi eğitimden geçiyor dedi.
     Bakan Yıldız, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseride, Bünyan ilçesine bağlı Büyüktuzhisar beldesinde yapımı tamamlanan Büyüktuzhisar Çok Programlı Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.
     Burada konuşan Yıldız, beldeyi daha önce ziyaret ettiklerinde okul sözü verdiklerini hatırlatarak, hükümet olarak verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
     Dünyanın hızla değiştiğine dikkati çeken Yıldız, Dünya değişiyor ve bu değişen dünyada bizlerin doğru iş yapabilmesinin en önemli aracı eğitim. Kayserililer olarak bağ alırız, bahçe alırız, yazlık alırız ama yaptığımız en büyük yatırım eğitime yaptığımız yatırımdır. Çocuklarımızın eğitim alması için de hiçbir işten kaçınmayız. Çünkü onlar bizim geleceğimiz diye konuştu.
    
     -Daha iyi bir toplum daha iyi eğitimden geçiyor
    
     Toplumun ancak eğitim sayesinde istenilen düzeye ulaşabileceğini vurgulayan Yıldız, Daha iyi bir toplum daha iyi eğitimden geçiyor. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Belediye başkanımız bu okul için arsayı ayarladı, zemini ve altyapıyı hazırladı. Biz de hükümet olarak görevimizi yaptık ve okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz dedi.
     Türkiyenin son 10 yıl içinde eğitimde büyük mesafe kat ettiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
     Eskiden kitapçıların önünde kuyrukta bekliyorduk. Ama biz her türlü kuyruğa karşıyız dedik. Kitapçılardan başladık. Öğrencilerimize 22 milyon kitap dağıttık. Kayseri, eğitimde bir merkez haline geldi. Kentimiz Türkiyede 4 üniversitenin bulunduğu 4 ilden birisi haline geldi. Kayseri ticaretin, sağlığın merkezi haline geldiği gibi, eğitimin de merkezi haline geliyor.
     Açılışın ardından okul binasını gezen Bakan Yıldız, davul zurna eşliğinde beldeden uğurlandı.
     Bakan Yıldız, beldeden ayrılırken esnaf Hamza Canıpekten domates ve salça satın aldı.
     Yıldız daha sonra, AK Parti İl Başkanlığı binasında basına kapalı olarak yapılan Talas İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER