Engeliler Haftası

Engeliler Haftası -Çorlu Kaymakamı Doğan: -"Türkiye, engellerin kaldırıldığı Avrupanın da önünde bir ülke olma yolunda ilerliyor"


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, "Türkiye, engellerin kaldırıldığı Avrupanın da önünde bir ülke olma yolunda ilerliyor" dedi.
     Doğan, Engelliler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler haftasının yapılan değişik etkinliklerle hatırlandığını ve kutlandığını söyledi.
     Eskiye bakıldığında, engelliler için çok fazla bir şey yapılmadığını gördüklerini aktaran Doğan, son 10-15 yıldan bu yana, ciddi adımlar katettiklerini ve ülkede, engellilere yönelik çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Bu çalışmaların yeterli olmadığını ifade eden Doğan, "Yapılan çalışmalar engellilerimizin sosyal hayatta daha çok olmaları yönünde artış kazandı. Bizim Çorlu Kaymakamlığında bile engelliler için eksiklikler var. Yeni yapılacak olan kaymakamlık binamızda hepsi olacak. Türkiye engellerin kaldırıldığı Avrupanın da önünde bir ülke olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.
     Törene, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Suat Yaşa ve engelli vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul/Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER