Engellerini atış yaparak unutuyorlar

Engellerini atış yaparak unutuyorlar -TSD Malatya Şubesinin hazırladığı Sporla Engelleri Aşıyorum projesi ile eve bağımlı bedensel engelliler, okçuluk ve atıcılık sporunu yaparak hayata tutunuyor -Derneğin Malatya Şube Başkanı K


MALATYA (A.A) - Yeter Erdine - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesince hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Sporla Engelleri Aşıyorum projesiyle, eve bağımlı engelliler, okçuluk ve atıcılık yaparak hayata tutunuyor.
     TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin sporla sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırladıkları proje çerçevesinde Evrensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünü kurduklarını belirtti.
     Kulüpte eğitim alan 20 bedensel engellinin Malatya Park AVMnin, otopark alanı yanında tahsis ettiği alanda atıcılık ve okçuluk eğitimi almaya başladığını anlatan Koyun, engellilerin 5 havalı tabanca, 10 da ok ve yayla eğitim gördüğünü söyledi.
     Eğitimlerin beş ay süreceğini dile getiren Koyun, şöyle devam etti:
     Eğitimlerimiz sonunda tüm engelli arkadaşlarımız bu branşlarda kendilerini yetiştirmiş olacak. Amacımız Malatyadan paralimpik oyunlarına engelli sporcu yetiştirmek. Eğitimlere başlayacağımızı duyan engelli arkadaşlarımız büyük sevinç yaşadı. Proje, arkadaşlarımızın sosyal hayata adapte olmalarını sağlayacak. Kendilerini bulmalarına, ifade etmelerine yardımcı olacak. Böylece boş zamanlarını sosyal bir faaliyetle, sporla değerlendirme fırsatını yakalamış olacaklar. Öte yandan 10 ay sürecek projenin gelecek yıl da destek alması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.
     Engellilerin toplum içine çıkmasının önemine dile getiren Koyun, Her engellinin yapacağı bir iş ya da spor vardır. Önemli olan kendilerini yetiştirmeleri. Dernek olarak bu imkanı sağlıyoruz. Yeter ki bizden talep etsinler dedi.
     Evrensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bayram Dönmez de projenin engelliler için önemli olduğunu, okçuluk ve atıcılık eğitimi almaya başlayan engellilerin öz güvenlerinin arttığını vurguladı.
    
     -Spor yapabiliyor olmak güzel-
    
     Eğitim alan bedensel engellilerden Ünal Tutal ise projenin engellilerin sporun her branşında yer alacağını, başarılı olabileceğini göstermesi bakımından önemli olduğunu söyledi. Spor yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tutal, Emekliyim. Dernek faaliyetleri olmasa evde kapalı kalıp bunalacağım. Son olarak dernek yöneticisi arkadaşlarımız bu projeyi hazırladı. Bizler için spor yapabiliyor olmak çok güzel diye konuştu.
     Antrenör Fikret Ünver de engellilere eğitim vermekten mutluluk duyduğunu belirtti. Eğitimlerin temmuz sonuna kadar süreceğini açıklayan Ünver, engellilerin hedefi tutturma konusunda hırslı olduklarını kaydetti.
     Ünver, 25 yıldır havalı silahlar antrenörlüğü yapıyorum. Milli takımda hakemim. Elimden geldiği kadar birikimlerimle engelli arkadaşlarımızı yetiştirmek için çalışıyorum. Onlara biraz faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Tecrübe aşamasındalar, herkes çalışınca başarılı olur. Onlar da bu noktada ellerinden geleni yapıyorlar. Dediklerimizi uygulamaya çalışıyorlar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Engellerini atış yaparak unutuyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER