Engelli anne babanın engelli çocuklarıyla mücadelesi

Engelli anne babanın engelli çocuklarıyla mücadelesi -Biganın Elmalı köyünde yaşayan engelli anne ve baba, 2si engelli 3 çocuğuyla hayat mücadelesi veriyor


ÇANAKKALE (A.A) - Biga ilçesinde, engelli Dalgın ailesinin 2si engelli 3 çocuğuyla verdiği yaşam mücadelesi herkese örnek oluyor.
     Elmalı köyünde tek gözü görme engelli Adil Dalgın (54) ile işitme engelli eşi Huriye Dalgın (44) çocuklarının bakımı için adeta seferber oluyor. Ailenin büyük oğlu Murat (21) kas erimesi nedeniyle yürüyemezken, ortanca oğul Tayfun (18) ise sağlıklı ve lisede eğitimini sürdürüyor. 12 yaşındaki eğitilebilir zihinsel engelli Fatma Dalgın ise köydeki ilkokulda güçlüklere rağmen eğitimine devam ediyor.
     Murat Dalgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayda 150 lira ödeyerek kirada oturduklarını, çalışmayan babasının kız kardeşini okula, kendisini ise ilçedeki rehabilitasyon merkezine götürdüğünü, aldıkları engelli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi.
     Annesinin kendisinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Dalgın, evlerinin oldukça bozuk olan yolunun düzeltilmesini, imkan olması halinde Bigadaki TOKİ konutlarından kendilerine ev verilmesini istedi.
     Fatma Dalgının öğretmeni Gülsüm Uslu Elmalı İlkokulu 4. sınıfında eğitim gören ve hafif zihinsel engeli bulunan öğrencisinin okuma yazmayı öğrendiğini, ancak söyleneni yazmada sıkıntı yaşadığını belirterek, kaynaştırma eğitimi alan öğrenciye okuldaki diğer öğretmenlerle paralel eğitim verdiklerini söyledi.
     Murat Dalgının gittiği rehabilitasyon merkezinin kurucu müdürü Murat Nohutçu ise kurumda eğitim gören çocukları aileden alıp, eğitimlerini tamamlayıp, tekrar ailelerine teslim edildiğini ifade ederek, Kurum aracımızın Dalgın ailesinin evinin önüne kadar gitmesi ve oradan da dönmesi mümkün değil. Bu nedenle kendi özel aracımla gidip çocuğumuzu getiriyorum dedi.
     İlçe Kaymakamı Fatih Genel, Adil Dalgının aylık 210, oğlu Muratın aylık 316 lira özürlü maaşı aldığını, ayrıca Muratın bakımı için de 630 lira evde bakım ücreti ödendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Engelli anne babanın engelli çocuklarıyla mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER