Engelli askerlere kına gecesi

Engelli askerlere kına gecesi -Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, temsili olarak askere gidecek 87 engelli genç için kına eğlencesi düzenledi


BURSA (A.A) - Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, temsili olarak bir günlüğüne askere gidecek engelli gençler için kına gecesi düzenledi.
     Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan bir günlük askerlik uygulamasından yararlanan 87 engelli genç, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisinin düzenlendiği asker eğlencesinde bir araya geldi.
     Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) açık otopark alanında düzenlenen gecede, asker adayları davul ve zurna eşliğinde doyasıya eğlendi. Engelli gençler, aileleri tarafından En büyük asker, bizim asker sloganları arasında omuzlara alındı.
     Vali Yardımcısı Mustafa Güney, gecede yaptığı konuşmada, 10 Mayısta başlayacak Engelliler Haftası dolayısıyla gençlerin bir günlüğüne askere gideceğini söyledi.
     Bazı insanların sahte rapor alarak askere gitmediği bir ortamda engellilerin vatani görevini yapmasını da anlamlı bulan Güney, Askerlik, sosyal hayatın bir parçasıdır. Engelliler de bu duyguyu yaşamak istiyor. Devlet de sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanda engelli olmayan insanlar gibi yaşamalarını sağlıyor dedi.
     Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise bu topraklarda yaşayan insanların damarlarında vatanseverlik, milli ve kardeşlik duyguları olduğunu dile getirerek, Peygamber ocağı olan askerlik, bu duyguların yaşanabildiği ve her gencin ödemesi gereken bir vatan borcudur dedi.
     Konuşmaların ardından 87 asker adayı, Merinos AKKM Açık Sergi Alanındaki büyük Türk bayrağının altına geldi. Asker adaylarının duygusal anlar yaşadığı törende, asker adaylarının ellerine kına yakıldı.
     Engelli gençler, yarın Garnizon ve Jandarma Komutanlığına teslim olacak ve bir günlük askerlik hizmetini yerine getirecek.
     (UMT-ZAK)
<< Önceki Haber Engelli askerlere kına gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER