Engelli atletin hedefi finalde yarışmak

Engelli atletin hedefi finalde yarışmak -Türkiyeyi, Paralimpik Oyunlarında tekerlekli sandalye atletizm branşında temsil eden ilk sporcu olan bedensel engelli milli atlet Ömer Cantay, Akdeniz Oyunlarında final koşmayı hedefliyor


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik - Türkiyeyi, Paralimpik Oyunlarında tekerlekli sandalye atletizm branşında temsil eden ilk sporcu olan bedensel engelli milli atlet Ömer Cantay (36), Akdeniz Oyunlarında final koşmayı hedefliyor.
     Milli atlet Cantay, 20-30 Haziran tarihlerinde organize edilecek Akdeniz Oyunları ile temmuz ayında Fransada düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Cantay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüyemediğini hatırlatarak, engellilerin tekerlekli sandalye ile atletizm yaptığını öğrenince bu sporu yapmaya karar verdiğini söyledi.
     Spora başladıktan sonra kendini kısa sürede geliştirdiğini, katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında üçüncülük elde ettiğini ifade eden Cantay, yaklaşık 15 yıldır tekerlekli sandalye atletizm sporunu yaptığını, bu süreçte çeşitli dereceler elde ettiğini anlattı.
     Türkiyeyi 2004 Atina Paralimpik Oyunlarında atletizm tekerlekli sandalye branşında temsil eden ilk sporcu olduğunu belirten Cantay, bu başarının kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu dile getirdi.
     Daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldığını bildiren Cantay, şunları kaydetti:
     2008 Paralimpik Oyunlarına katılmayı ise saliselerle kaçırdım. Şuan öncelikli hedefim 20-30 Haziran tarihlerinde Mersinde organize edilecek Akdeniz Oyunları ile temmuz ayında Fransada düzenlenecek dünya şampiyonası. Bu önemli şampiyonalarda derece elde edebilmek için çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Her yarışta madalya hedefimiz var. Öncelikli olarak katılacağım Akdeniz Oyunlarında çok güçlü rakiplerim var. Akdeniz Oyunlarında final yarışarak Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Madalya da kazanırsam çok iyi olur.
     Spor yaparak tüm engellilere örnek olduklarını vurgulayan Cantay, Daha çok engelliyi bu sporu kazandıracak ve Türkiyeyi yurt dışında daha iyi temsil edeceğiz. Uluslararası şampiyonalarda ülkemizi 5-10 sporcu ile değil yüzlerce sporcuyla temsil edeceğiz dedi.
    
     -Engelli çocuklarınızı spora yönlendirin-
    
     Milli atlet Ömer Cantay Cantay, sporun engellilerin sosyal hayata uyumunda çok etkili olduğunu belirterek, Türkiyede halen çoğu engellinin spor yapabileceğini bilmediğini söyledi.
     Engellilere sporun tanıtılması için çalışma yapılması gerektiğine dikkati çeken Cantay, Hemen hemen her şehirde tekerlekli sandalye basketbol ve atletizm alanlarında faaliyet gösteren spor kulüpleri var. Engellilerin aileleri bir şekilde o kulüplere ulaşsın ve çocuklarını spora yönlendirsinler. Engelli birey evden çıkar, sosyal faaliyetlerde bulunur, bu sayede işe girer ve para kazanır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Engelli atletin hedefi finalde yarışmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER