Engelli Evde Bakım Hizmeti

Engelli Evde Bakım Hizmeti -Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Altuntaş: Ağır özürlü bireylerin evde bakımı karşılığında, ayda 821 bin 636 lira ödeme yapıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş, ağır özürlü bireylerin evde bakımı karşılığında, ayda 821 bin 636 lira ödeme yaptıklarını söyledi.
     Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır özürlü bireylerin evde bakımı karşılığında, bu görevi yerine getiren bakıcısına ayda 722 lira ödeme yapıldığını belirterek, Gümüşhanede dört yıl önce yürütülen çalışma kapsamında engelliler haritası hazırlandı. Evde bakım karşılığında ayda bin 138 kişiye, 821 bin 636 lira ödeme yapıyoruz dedi.
     Sosyal devlet anlayışıyla hizmet etmeye çalıştıklarını vurgulayan Altuntaş, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşlarımızın maddi ve manevi bir takım yoksunluklarının giderilmesi, temel ihtiyaçlarının karşılanması ve hayat standartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Gözden kaçan, tespitini yapamadığımız engelli vatandaşlarımız var ise ailelerin başvurusu halinde alacakları rapor doğrultusunda engelli evde bakım hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır.
     Altuntaş, kentte huzurevi yapımı için proje etüt çalışması başlattıklarını da vurguladı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Engelli Evde Bakım Hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER