Engelli öğrencinin okula kaydının yapılmadığı iddiası

Engelli öğrencinin okula kaydının yapılmadığı iddiası -Manisada yaygın gelişim bozukluğu olan 6 yaşındaki çocuğun, okulun eğitim kalitesini düşüreceksiniz denilerek okul idaresince kaydının yapılmadığı iddia edildi -Manisa M


MANİSA (A.A) - Manisada, yaygın gelişim bozukluğu olan 6 yaşındaki çocuğun, okulun eğitim kalitesini düşüreceksiniz denilerek okul idaresince kaydının yapılmadığı iddia edildi. Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, iddiaların araştırılacağını ve gereğinin yapılacağını söyledi.
     Kaynak Mahallesinde yaşayan Aytekin ve Sibel Aldemir çifti, gazetecilere yaptıkları açıklamada, çocukları Yiğit Bilal Aldemire (5) yaklaşık 3 yıl önce Yaygın Gelişim Bozukluğu teşhisi konulduğunu, çocuklarına verilecek eğitimle normalleşme imkanı bulunduğunu, bu nedenle eğitimini önemsediklerini ifade etti.
     Baba Aytekin Aldemir, çocuklarının 3 yıldır haftanın 2 günü rehabilitasyon merkezinde eğitim aldığını anlatarak, şöyle konuştu:
     Okul öncesi eğitimi için eğitim öğretim sezonu başında Mesir İlkokulu anasınıfına kayıt yaptırdık. Daha sonra eve daha yakın olan Cumhuriyet İlkokulu anasınıfına nakil için başvurduk. Apartmanımızdaki ikamet eden 2 çocuk da bu okula gitmesine rağmen okul idaresi ikametimizin tutmadığını, nakil kaydının yapılamayacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile müracat ettim. Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından oğluma verilen kaynaştırma raporunu da gösterdim. Bu raporu ile birlikte çocuğun Cumhuriyet İlkokulu anasınıfına yerleştirilmesine karar verildi.
     Aldemir, bu karara rağmen, eşinin kayıt için okula gittiğinde, anasınıfı öğretmeni ve okul idarecilerinin tepkisiyle karşılaştığını iddia etti.
     Anne Sibel Aldemir de anasınıfı öğretmeni ile okul idarecilerinin Bu çocuk 5-6 çocuğa bedel, okulun eğitim kalitesini düşüreceksiniz, çocuğunuzu özel okula gönderin diyerek kayıt işlemini yapmadığını savundu.
     Çocuğunu Saruhanbey İlkokuluna kayıt ettirmek zorunda kaldığını kaydeden baba, eğitim hakkının engellendiği ve yaklaşık 1 aylık eğitim zamanının kaybedildiğini öne sürerek, okul idarecileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
     Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da İddialar araştırılacak ve gereği yapılacak. Konu hakkında müfettiş görevlendirilecek dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Engelli öğrencinin okula kaydının yapılmadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER