Engelliler bir günlüğüne polis oldu

Engelliler bir günlüğüne polis oldu -Gümüşhanede 7 engelli, Engelliler Haftası dolayısıyla sembolik olarak bir günlüğüne polis oldu


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede 7 engelli, Engelliler Haftası nedeniyle sembolik olarak bir günlüğüne polis oldu.
     Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Bende Polis Olsam" projesiyle kentte yaşayan engellilerden 7si aileleriyle İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Burada, gençlere polis kıyafetleri giydirilerek, meslek hakkında bilgi verildi.
     İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yükseli makamında ziyaret eden engelliler, daha sonra kent merkezinde vatandaşlarla sohbet ederek, Köprübaşı Polis Karakolunu gezdi.
     Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilere meslek gruplarını tanıştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     "Engelli kardeşlerimize meslek gruplarını tanıştırmak, tanıtmak, polisle kaynaştırmak ve sempati oluşturma çerçevesinde "Bende Polis Olsam" projesini hazırladık. Çocuk Şube Müdürlüğümüz de hazırlanan bu proje ile engelli kardeşlerimize resmi kıyafete olan sempatilerini göz önünde bulundurarak üniformalarını giydirdi. Zaman zaman başka resmi kuruluşlarda, yani bir günlük askerlik gibi, benzer uygulamalar yapılıyor. Biz de hem bu hafta içerisinde hem de daha önceki günlerde değişik etkinliklerle bu kardeşlerimizle bir arada olduk.
     Değişik birimlerimizin üniformalarını onlara giydirdik ve bu birimlerimizde arkadaşlarımızı gezdiriyoruz, çalışmalar hakkında bilgi veriyoruz. Dışarıda uygulama yapan ekiplerimizin yanında bulundurarak, onlarında polisin nasıl görev yaptığını gözlemlemelerini, içlerinde olan bu duyguyu tatmin etmelerini sağlamaya çalışıyoruz."
     Bir günlüğüne polis olanlardan Ayşe Keskin ise gününün güzel geçtiğini belirterek, "Bugün polis ağabeylerle gezdik. Polisliğimiz güzel geçti. Polislerimizin yaptıklarını biz de yaptık" dedi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engelliler bir günlüğüne polis oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER