Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AK Parti Çanakkale İl Başkanı Kutlu, mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, "Engelliler Haftası" dolasıyla mesaj yayımladı.
     Kutlu, mesajında, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiyede de milyonlarca engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, engellilik konusunun yalnızca engelli vatandaşları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini bildirdi.
     Engellilerin hayata katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının iyileştirmesi ve yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının parçası olduğunu ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:
     "Göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek, onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak, hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir. Bizler bu bilinçle eğitimden sağlığa, kültür ve sanattan spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar ciddi düzenlemeler yaptık. Hükümetimizin yaptığı icraatlarda engellilere büyük kolaylıklar ve haklar tanınmıştır. Kamuda engelli memur ve işçi açığı olan tüm engelli kadroları büyük ölçüde dolmuştur, kalan boşluklar ise mutlaka doldurulacaktır. Engelliler Kanunu ve beraberinde getirdiği yeniliklerle engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının aşılması adına önlerindeki yasal ve yaşamsal engelleri kaldırarak, toplum içerisinde uyumlu, ekonomik yeterliliğe ulaşmış, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir."
     Kutlu, engellilerin hayat standartlarını yükselten, sosyal hayata katılımlarını dengeleyen düzenlemelerle geleceğe umutla bakmalarının kendilerini de mutlu ettiğini duyurdu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER