Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Uşakta düzenlenen yürüyüşe katılan engelliler bakım çalışmaları süren caddede zor anlar yaşadı -Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Küçük: "Kentin en işlek caddesini kullanmakta bile zorlanıyoruz"


UŞAK (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, Türkiyede evlerine hapsolmuş on binlerce engelli olduğunu belirterek, "Bizler herkes gibi eşit insanlar olarak yaşamak istiyoruz, kentin en işlek caddesini kullanmakta bile zorlanıyoruz" dedi.
     Engelliler Haftası nedeniyle kentte Öğretilebilir Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Uşak Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Merkezi Başkanlığı, Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi üyelerinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.
     Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 200 engelli, İsmetpaşa Caddesi üzerinden kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Belediye tarafından yaklaşık bir ay önce başlatılan cadde bakım çalışmaları nedeniyle zor anlar yaşayan engellilere bazı vatandaşlar yardım etti.
     Yaklaşık 40 dakika süren yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önüne gelen engelliler adına bir açıklama yapan Salih Küçük, belediyenin bakım çalışmalarını eleştirerek, çalışmalar sırasında engellilerin caddeyi kullanmasının mümkün olmadığını söyledi.
     Çalışmaların kademeli olarak gerçekleştirilebileceğini ifade eden Küçük, "Bu cadde üzerinde iş yeri olan bir engelli nasıl iş yerine ulaşacak, bu sorunun cevabını bilen var mı-" dedi.
     Türkiyede evlerine hapsolmuş on binlerce engelli olduğuna işaret eden Küçük, "Engelliler iş bu nedenlerle evlerine hapsolmuş durumda. Bizler herkes gibi eşit insanlar olarak yaşamak istiyoruz. Ancak bu ne yazık ki mümkün değil. Sokakta herkes gibi dolaşmamız mümkün değil. Engellilerin sorunları ne yazık ki çözülmüyor" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER