Engelliler için tercih süreci başlıyor

Engelliler için tercih süreci başlıyor -Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Yılmaz, engellilere tercihler konusunda yardımcı olabileceklerini belirtti


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, kamuda istihdam edilmek üzere engelliler için yarın başlayacak tercih süreci kapsamında kendilerine müracaat eden engellilere yardımcı olabileceklerini belirtti.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda istihdam edilmek üzere alınacak 8 bin engelli için müracaatların yarın başlayacağını hatırlattı. 8 Marta kadar sürecek müracaatlarda 6 bin 121 engelli adayın memuriyet için tercihlerini yapabileceklerini kaydeden Yılmaz, Kent Konseyi Engelliler Merkezi olarak bizler tercih zamanında da engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Tercih yapacak arkadaşlar, tercih kılavuzlarına ÖSYMnin sayfasından ulaşılabilecekleri gibi aynı zamanda www.malatyaengelliler.org adresinden de temin edebilirler. Ayrıca Engelliler Merkezimize gelecek arkadaşlara tercih konusunda yardımcı olacağız ifadelerini kullandı.
     Engellilerin sosyal hayatını kolaylaştıracak çalışmalarının yanı sıra eğitim çalışmalarına da özel önem verdiklerini aktaran Yılmaz, bu kapsamda daha önce Türkiyede bir ilk olarak açılan Özürlü Memur Seçme Sınavı ile 300 engellinin kurstan faydalandığını ve bunlardan 56sının çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara memur olarak atandıklarını kaydetti.
     Yılmaz, engellilerin her alanda kendilerini göstermelerine yardımcı olmaya ve attıkları her adımda onları desteklemeyi amaçladıklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Engelliler için tercih süreci başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER