Engellilerden üst geçit tepkisi

Engellilerden üst geçit tepkisi -Giresunda, engelli dernekleri üyeleri, kentteki üst geçitlerin engellilerin kullanımına uygun olmaması nedeniyle protesto gösterisi düzenledi


GİRESUN (A.A) - Giresunda engelli dernekleri üyeleri kentteki üst geçitlerin engellilerin kullanımına uygun olmaması nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.
     Anadolu Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Yayla, Atapark mevkisindeki üst geçidin girişinde düzenlenen protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, amaçlarının engellilerin Giresunda yaşadığı sıkıntıları dile getirmek olduğunu söyledi.
     Kentte, engellilerin sahildeki üst geçitleri kullanamadığını defalarca dile getirmelerine rağmen buna yönelik bir çalışma yapılmadığını hatırlatan Yayla, Şimdiye kadar bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Arkadaşlarımız sahile gitmek istiyor. Üst geçitleri kullanamadıkları için sorun yaşıyorlar. Üst geçitlerde asansör boşluğu mevcut durumda ancak yapılması için hiçbir çalışma yapılmıyor dedi.
     Yayla, sahilde gezmenin tüm vatandaşlar gibi engellilerin de hakkı olduğunu ancak düzenlemelerin buna elverişli olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bizim sahilde gezip bir ağacın altında oturup denizi izlemeye hakkımız yok mu- Kent merkezinde bin civarında engelli var. Eğer engellilere değer veriliyorsa sorunlar çözülsün. Sinyalizasyonlarda görme engelliler için sesli uyarı sistemi olmadığı için arkadaşlarımız oldukça zorlanıyor. Bu sistemin maliyeti çok değil. Yapıldığı takdirde en azından görme engelli arkadaşlarımıza değer verildiği gösterilmiş olunur. Sistem arkadaşlarımızı tehlikelerden korumuş olacağı gibi kazaların yaşanmasını da önlemiş olacak.
     Engellilere destek için gösteriye katılan İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Yüksel ise engellilerin sahile gidebilmek için Hükümet Konağı ile kent merkezi arasında kullanacağı üst geçidin bulunmadığına dikkati çekerek, Engelli arkadaşlarımızın isteklerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Belediye her yıl Taşbaşı Parkında iftar yemeği veriyor ancak engellilerimiz bu iftar yemeğine katılamıyor. Üst geçitler yeniden tasarlanarak engellilerin kullanımına uygun hale getirilmelidir diye konuştu.
     Protesto gösterisine, Giresun Anadolu Engelliler ve Yardımlaşma Derneği, Görme Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Engellilerden üst geçit tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER