Engellilerin askerlik heyecanı

Engellilerin askerlik heyecanı -Tekirdağda Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulamasında 21 engelli genç, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu ilçesinde Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulamasında 21 engelli genç, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     Yakınlarıyla 105. Topçu Alay Komutanlığına gelen engelliler, asker kıyafeti giydi. Kısa süreli askeri eğitim alan engelli gençler için daha sonra yemin töreni düzenlendi.
     105. Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Şenol Alkış, törende yaptığı konuşmada, Askerlik Kanunu kapsamında, askerlik yapmaya elverişli olmayan engelli vatandaşları bir gün misafir ederek, temsili askerlik yaptırdıklarını söyledi.
     Yaşadıkları özel günün, güzel bir anı olduğunu ifade eden Alkış, "Temsili askerlik vazifelerini alayımızda yapan askerlerimiz ve aileleri, dünyanın sayılı orduları arasında bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerini de yakından tanıma fırsatı buldu" dedi.
     Türkiye Engelliler Derneği Çorlu Şube üyesi Seyran Başaran da askerlik görevini sağlık şartlarının el verdiği ölçüde yerine getirmenin, her gencin en büyük arzusu olduğunu kaydetti.
     Engelli askerler adına yaş kütüğüne plaket çakan Oğuzhan Kaşak, kendilerine temsili de olsa bir gün askerlik yapma imkanı veren komutanlarına teşekkür etti.
     Askerlik yemini eden engelliler, daha sonra Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaştan terhis belgelerini ve hediyelerini aldı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul/Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Engellilerin askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER