Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Bartında 19 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı -Askeri birliğine teslim olan engelli genci yakınları davul zurnayla uğurladı


BARTIN (A.A) - Bartında Engelliler Haftası dolayısıyla 19 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.
     Zihinsel engelli Muhammet Saraçoğlu (21) için İl Jandarma Komutanlığındaki birliğine teslim olmadan önce eğitim gördüğü Umut İlköğretim Okulunda veda töreni düzenlendi.
     "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla arkadaşlarının omuzlarında sınıftan okulun bahçesine çıkarılan Saraçoğlu, davul zurna eşliğinde oynadı. Anne Satı (51) ve baba Ali Saraçoğlu (54), çocuklarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı.
     Anne Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu askere uğurlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, çocuğunun doğuştan zihinsel engelli olması nedeniyle zorluklarla büyüdüğünü söyledi.
     Baba Saraçoğlu ise sevinç ve hüznü bir arada yaşadığını ifade ederek, "Keşke, oğlum engelli olmasaydı da askerliğini diğer gençler gibi yapabilseydi" diye konuştu.
     Engelli Saraçoğlu da asker selamı vereceğini dile getirerek, "Bütün öğretmenlerim, arkadaşlarım bugün beni askere uğurluyor. Arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzülüyorum ama asker olacağım için de çok seviniyorum" ifadesini kullandı.
     Omuzlara alınan Muhammet Saraçoğlu, arkadaşları ve öğretmenleriyle vedalaştı, birliğine teslim olmak üzere askeri araca bindi.
    
     -İl Jandarma Alay Komutanlığındaki tören-
    
     Bartın Valisi Bülent Savur, İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her Türk erkeğinin aziz vatanın korunması ve bekasının sağlanması için askerlik hizmetini yerine getirmeyi arzu ettiğini söyledi.
     Her anne ve babanın oğlunu askere göndermekten gurur duyduğunu belirten Savur, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir şekilde engelli olmuş, aslanlar gibi 19 vatan evladımızın asker olma, üniforma giyme arzusunun sembolik de olsa tecelli ettiğini memnuniyetle görüyoruz" şeklinde konuştu.
     Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı ise yemin töreninin, milletin emrindeki Türk ordusunun şanlı geçmişinden bu yana yaşattığı en kutsal ve anlamlı günlerden olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından protokoldekiler yemin eden engelli askerlere tezkere verdi.
     Tören, engelli askerlerin yürüyüşüyle sona erdi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı - Kasım Sakallı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER