Ercişte İnci Kefali Festivali istişare toplantısı

Ercişte İnci Kefali Festivali istişare toplantısı


VAN (A.A) - İnci Kefali Balık Göçü Kültür ve Sanat Festivali için istişare toplantısı, Erciş Kaymakamı Barboros Baran başkanlığında yapıldı.
     Erciş Kaymakamlığındaki toplantıda konuşan Baran, bu yıl 4.sü düzenlenecek festivalin, Van ve Ercişin tanıtımına büyük katkı sunacağını söyledi.
     Festivalin tarihi ve içeriği konusunda katılımcıların görüşünü de alan Baran, festival programı hakkında son kararı, Vali Münir Karaloğlunun vereceğini belirtti.
     Doğa Gözlemcileri Derneği Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ise, balık göçünün tarihini ilkbahar yağışlarının belirlediğini söyledi.
     Festival için güçlü bir ekip oluşturulduğunu, ancak buna uluslararası destek verilmesi gerektiğini ifade eden Sarı, İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali, artık rayına oturdu. Faaliyetleri yürütecek güçlü bir ekip oluştu. İlişkilerimizin bulunduğu herkesten destek almalıyız. Böyle olursa, festivalimiz daha da güçlü olur dedi.
     Toplantıya, Erciş Belediye Başkan Vekili Nurettin Marufoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Özkan Altıner ve kurum amirleri katıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişte İnci Kefali Festivali istişare toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER