Erciş Birlik Platformu basın açıklaması yaptı

Erciş Birlik Platformu basın açıklaması yaptı


VAN (A.A) - Erciş Birlik Platformu, ilçede Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.
     Erciş Belediye Parkında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Erciş Birlik Platformu Üyesi Muhittin Kaya, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Erciş Belediyesince ortaklaşa yapılan kentsel dönüşüm için, müşavir firma yetkililerinin, hak sahipleriyle görüşmeye başladığını anımsattı.
     Yaşanılan iki büyük depremden sonra, Ercişte yeni imar planı hazırlandığını hatırlatan Kaya, ilçe merkezinde yaklaşık 410 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm yapılmasının hedeflendiğini ifade etti.
     Kaya, şunları kaydetti:
     Açıklanan yeni imar planının birçok eksik yönü var. Bu nedenle uygulamada sıkıntılar yaşanabilir. Biz çözüm konusunda da çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları hem kamuoyu hem de işin muhataplarıyla paylaştık. Gelinen noktada bu uyarıların ve çalışmaların pek dikkate alınmadığı aşikar. Aylardır bir türlü çözülmeyen ve artık yapboz şeklinde devam eden imar planından sonra, şimdi de kentsel dönüşüm bilmecesi başladı. Erciş Birlik Platformu olarak, Hukuk ve Yerel Yönetim Yasaları Çalışma Grubundaki arkadaşlarımızla süreci yakından takip edeceğiz.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erciş Birlik Platformu basın açıklaması yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER