Erciyes, dağcıları zirveye çekti

Erciyes, dağcıları zirveye çekti -Bu yıl düzenlenen 27 faaliyette 1270 sporcu, Erciyes Dağının 3917 rakımlı zirvesine ulaştı -Kayseri Dağcılık Temsilcisi İsmail Yılmaz: Erciyes, kayakseverlerin olduğu kadar dağcıların da ca


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Yıldız - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile son dönemde önemi artan Erciyes, sporcuların da çeşitli faaliyetlerde tercih ettiği dağlar arasında yer alıyor.
     Uygulamasına 2005 yılında başlanan ve 2015de bitirilmesi planlanan 275 milyon Avro maliyetli projeyle 7 kilometre olan pist uzunluğu 50 kilometreye ulaşan Erciyes, dağcıların da çeşitli faaliyetlerde bulunduğu önemli merkezlerden biri konumunda.
     Kayseri Dağcılık Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine, Erciyeste bu yıl dağcılıkla ilgili 32 faaliyet düzenlendiğini, bu faaliyetlere 1580 sporcu katıldığını söyledi.
     Faaliyetlerin 27sinde 1270 sporcunun Erciyes Dağının 3917 rakımlı zirvesine tırmandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Dağcılık İl Temsilciliği, Hacılar Erciyes Spor Kulübü, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi ile Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü, bu yıl Erciyeste 32 farklı faaliyete imza attı. Yaz ve kış olmak üzere 2 temel, 2 gelişim ve 1 arama kurtarma kampı ile 27 tırmanış gerçekleştirildi. Bu faaliyetlere 1580 sporcu katıldı, bunlardan 1270i Erciyesin zirvesine tırmandı. İl Temsilciliği ve kulüplerin dışında yaklaşık 500 sporcunun daha zirve tırmanışı gerçekleştirdiğini tahmin ediyoruz. 25-30 Aralık tarihlerinde kış arama kurtarma kampı ile bu yılki faaliyetlerimizi noktalayacağız.
    
     -Dağcıların da cazibe merkezi haline gelmeye başladı-
    
     Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü proje sayesinde Erciyesin tüm dünyada adından söz ettirmeye başladığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Dağcılık İl Temsilciliği ile bazı kulüplerin düzenlediği faaliyetlere gösterilen ilginin projeyle birlikte artacağını tahmin ediyorum. Kayak pistleriyle mekanik tesislerin uzaması, konaklamada alternatif tesislerin artması, kış sporu meraklılarını Erciyese çekecek. Tırmanış ve eğitim faaliyetlerine katılmayı planlayan dağcılarımız, sunulan bu imkanlardan da yararlanacak olmanın avantajıyla Erciyesi tercih edecekler diye düşünüyorum. Erciyes, kayakseverlerin olduğu kadar dağcıların da cazibe merkezi haline gelmeye başladı.
    
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Erciyes, dağcıları zirveye çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER