Erciyes Dağı pasta oldu

Erciyes Dağı pasta oldu -ERÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, 4 gün çalışarak Erciyes Dağının pastadan maketini yaptılar


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, 3 bin 916 rakımlı Erciyes Dağının maketten pastasını yaptı.
     Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turizm Haftası kapsamında 4üncü Gastronomi Şenliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Şenliğe katılan öğrencilerin kendi yörelerinden yemekler hazırladıklarını anlatan Karamustafa, "Turizm sektörünü gastronomi alanından ayrı düşünmek mümkün değil. Gastronomi Şenliğinde öğrencilerimiz kendi yaptıkları yemekleri sunma imkanı da buluyorlar" dedi.
     Yüksekokul ikinci sınıf öğrencisi Nuh Mehmet Ersoy ise Erciyes Master Planına katkı sağlamak için kentin simgesi olan dağın pastadan maketini yaptıklarını belirtti.
     Erciyesin fotoğraflarından esinlenerek pastasını yapmaya çalıştıklarını anlatan Ersoy, "2 günde maketini yaptık. 2 gün boyunca da maketin üstüne pastayı inşa ettik. Normal bir pastanın 15 katı büyüklüğünde. Krem şanti, profiterol ve çikolata sosu ile süsledik. Pasta 170 santimetre eninde ve 70 santimetre yüksekliğinde. Krem şantiyi elimizle yontarak Erciyese benzetmeye çalıştık. Dağa yeni yapılan gondolu da unutmadık" diye konuştu.
     Sergilenen pasta daha sonra ziyaretçilere ikram edildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Erciyes Dağı pasta oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER