Erdemli Kaymakamı Özefe:

Erdemli Kaymakamı Özefe: -Sahilin ticari kaygıdan uzak bir şekilde işletilmesi gerekiyor


MERSİN (A.A) - Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, sahilin ticari kaygıdan uzak bir şekilde işletilmesi gerektiğini söyledi.
     Kızkalesi Turizm Derneği üyeleri, Kaymakam Özefeyi makamında ziyaret etti. Özefe, burada yaptığı konuşmada, sahil işletmesi ve kiraya verilmesinin protokolle belediyeye verildiğini belirtti.
     Sahillerin doğru işletilmesi gerektiğini dile getiren Özefe, şöyle devam etti:
     Sahilin ticari kaygıdan uzak bir şekilde işletilmesi gerekiyor. Burası dünyada eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe sahip. Tertip ve temizliği düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Sahil tüm vatandaşlara açık olmalı. Sahili kiraya verdiğiniz zaman, bölgede dairesi olan kişiler ne yapacak. Her tarafa şezlong konuluyor, şemsiye ya da şezlong kullanmak istemeyen vatandaşa yer kalmıyor. Sahildeki adaletsizliği gidermek gerekiyoR. Bana kalsa sahil işletmesini hiç ihaleye çıkartmam. Belediye gelirini artırmak amacı ile böyle bir yola gidiyor, bu da çözümü zorlaştırıyor.
     Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ise, Haziran ayında başalayacak Akdeniz Oyunları Plaj Voleybolunun Kızkalesi sahilinde yapılacağını hatırlatarak, Bu nedenle başta elektrik kesintilerinin giderilmesi otopark ve sahildeki temizlik ve düzenin sağlanması açısından tüm hazırlıkların eksiksiz olarak yapılması gerekiyor. Sahil ve karayolları otoparkı işletmesini dernek olarak biz yapmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemli Kaymakamı Özefe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER