Ereğlide taşeron işçilerden eylem

Ereğlide taşeron işçilerden eylem


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Ereğli ilçesinde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) müteahhit firmada çalışan 40 işçi, alacaklarını istedikleri için işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
     Yaklaşık 2 aydır ödenmeyen maaşlarını isteyince işten çıkarıldıklarını öne süren 40 işçi, fabrika önünde toplanarak, işvereni alkışlarla protesto etti.
     Akşam mesaisinde çalışan işçilerden Erhan Sevim, gazetecilere yaptığı açıklamada, işverenden 70 günlük alacakları olduğunu savundu. İşveren temsilcilerinin kendilerine ancak 30 günlük alacaklarını ödeyeceklerini söylediğini ileri süren Sevim, Bir kişi yaklaşık 12 saat çalışıyor. Bin 200 lira maaş veriliyor. Alacaklarımızı istedik, kapının önüne konduk. İşten çıkışımız verildi dedi.
     Erdal Uzun da Maaşımız resmiyette asgari ücret olarak gözüküyor. Bir kısmını elden alıyoruz. Devletten vergi kaçırılıyor, biz birkaç kez şikayette bulunduk, ceza kesildi ama aynı oyun devam ediyor. Benim şirkette 71 gün alacağım var. Paramızı istedik diye kapı önüne konulduk diye konuştu.
     İşçiler daha sonra olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ereğlide taşeron işçilerden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER