Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık:

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: -Artık limanları ve coğrafi konumuyla hedef pazarların yakınında olan bölgemiz için teşviklerin eşitliği açısından hiçbir sorun kalmamıştır


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Artık limanları ve coğrafi konumuyla hedef pazarların yakınında olan bölgemiz için teşviklerin eşitliği açısından hiçbir sorun kalmamıştır dedi.
     Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, son dönemlerde ekonomik sıkıntı içinde olan ve eski güçlü günlerinden uzaklaşan Ereğli ile bölgenin sıkıntılarından kurtulabilmesi için ekonomi uzmanlarına rapor hazırlattıklarını anımsattı.
     Hazırlanan raporu başta ERDEMİR yönetimi olmak üzere Türkiyedeki birçok yatırımcı kuruluşlara gönderdiklerini ifade eden Posbıyık, ERDEMİR yaklaşık 1 ay sonra 350 bin ton kapasiteli 115 milyon dolarlık ikinci galvaniz hattının temeli atılacak. Bunu müjde olarak söylememin nedeni tamamen galvanizleme hattı kaliteli sac üretimidir. Otomotiv sanayine hitap eden bir 115 milyon dolarlık yatırımdır. Bunun otomotiv sanayinin bölgeye çekilmesi konusunda yapılan bir adım diyebiliriz. Ereğli için son derece önemli bir olay diye konuştu.
     ERDEMİRin Türkiyedeki binlerce firmanın ana tedarikçisi konumunda bulunduğunu belirten Posbıyık, şöyle konuştu:
     ERDEMİR uzmanları tarafından hazırlanan raporda Zonguldakın resmi verilere göre teşvik belgesi alımı ve buna bağlı yatırım yapılması hususunda diğer illere göre epey geride kaldığı açık seçik ifade ediliyor. Geçtiğimiz hafta yeni teşvik paketi kapsamında otomotiv sanayicilerinin talebi üzerine otomotiv ve yan sanayi yatırımları nereye yapılırsa yapılsın 5. bölgenin teşviklerinin tamamından faydalanabileceği ilgili bakanımız tarafından kamuoyuna deklare edildi. Bu durum şu anlama geliyor. Artık limanları ve coğrafi konumuyla hedef pazarların yakınında olan bölgemiz için teşviklerin eşitliği açısından hiçbir sorun kalmamıştır. ERDEMİR limanlarını yatırımcılar kullanabileceklerdir. Yatırımcılar, ERDEMİRe ait atölyelerden ve atölyelerin olanaklarından yararlanabileceklerdir. Bölgemize yatırım yapacak sanayiciler ERDEMİRin tüm laboratuvar hizmetlerinden faydalanabilecekleri gibi firmalara eğitim hizmeti de verecektir.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER