Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Kalay:

Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Kalay: -Ereğlinin kültürünü, sosyal yapısını var edecek festivallere bizim de katkılarımız mutlaka olacaktır


ZONGULDAK (A.A) - AK Partili Ereğli Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay, Ereğlinin kültürünü, sosyal yapısını var edecek festivallere bizim de katkılarımız mutlaka olacaktır dedi.
     Kalay, partilerinin belediye meclis üyeleri Esra Alpago, Mustafa Kumaş, Eyüp Karaarslanla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Ereğli Belediyesi mart ayı Meclis toplantısında ilçeyi yakından ilgilendiren kararların alındığını söyledi.
     Alınan kararlara ilçenin menfaatleri gereği şerh koyduklarını ifade eden Kalay, şöyle konuştu:
     Müftü Mahallesinde bulunan 3 dönümlük bir arsanın satışına yönelik meclisten bilgi saklandı. Bize daha sonra gelen duyumlara göre halk otobüslerinin olduğu alandaki 3 dönümlük bir arazinin satışı gündeme gelmiş. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık mecliste bu araziyi ben ürettim, istediğim gibi satarım tavrında hareket etti. Bu arazi Ereğli var olduğundan beri oradaydı ve bu arazi düne kadar belediye başkanının becerip de yapamadığı katlı otopark alanıydı. Bugün itibarıyla sadece kağıt üzerinde ticaret alanına çevrildi.
     Festivale şartlı bağış konusunda Belediye Başkanı Posbıyıkın yetki istediğini öne süren Kalay, şunları kaydetti:
     Biz bunu geçtiğimiz yıllarda komple reddetmiştik. Çünkü Ereğli tarihinde yapılan festivallerde bu meclise gelmiyordu. Festival komitesinin bütçesi ayrıydı. Bu bütçe bugüne kadar basınla görüşülmemişti. Şimdi şartlı bağış adı altında yetki istendi. Bu şartlı bir bağış değil, zorunlu bir bağıştır. Bunu hepiniz, Ereğli kamuoyu da çok iyi biliyor. Zorunlu bağışın nerelere geleceğini çok iyi biliyorum. Dün itibarıyla 200 pazarcı esnafına tahliye yazısı gitti. Bu Halil Posbıyıkın yıllardır uyguladığı bir sıkıştırma metodudur. İnanın yarın öbür gün arkadaşlara içleri doldurulsun diye birer festival zarfı gidecektir. Bizler Ereğlide festivale karşı değiliz. Ama bu bir festival değildir. Bir karnavala ve sanatçılara para yetiştirme yarışına dönüşmüştür. Ereğlinin kültürünü, sosyal yapısını var edecek festivallere bizim de katkılarımız mutlaka olacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Kalay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER