ERÜde E-Reçete Uygulaması

ERÜde E-Reçete Uygulaması


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Sağlık Bakanlığı tarafından pilot uygulaması tamamlanıp 1 Temmuz-dan itibaren yurt genelinde başlatılan E-Reçete uygulamasına hastanelerinin sorunsuz şekilde geçiş yaptığını belirterek, uygulamanın başladığı tarihten itibaren geçen 5 günlük sürede de herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.
     Başhekim Prof. Dr. Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, Uygulamanın alt yapısını aylar öncesinde hazırladık. Bilgisayar altyapısını ve otomasyon sistemimizi buna göre kurduk. Doktor ve ilgili diğer personele uygulamayla ilgili gerekli eğitimi verdik. Böylelikle e-reçete uygulamasına geçişimiz sorunsuz oldu. Hastanemize başvuran hastalara poliklinikte gerekli muayene yapıldıktan sonra hekim arkadaşlarımız elektronik ortamda reçeteyi yazarak bir çıktısını hastaya vermekte. Hasta ise istediği eczaneden ilacını kolaylıkla alabilmekte. Elektronik reçete yazılan hastalar, herhangi bir reçete çıktısı olmadan da, hastanemizden muayene için verilen barkotlu hastane kağıdı veya TC kimlik numarası ile de reçetelerini eczanelerden direkt olarak alabilmektedirler. Böylelikle gereksiz kırtasiye kullanımına son verilmekle birlikte, eczaneler hastaya yazılan ilacın miktarını, kullanım dozunu daha rahat okuyabilmekte ve kayıt dışının da önüne geçilebilmektedir dedi.
    
     -E-Dosya çalışmaları sürüyor
    
     Başhekim Doğru, hastanelerinde bir süredir alt yapı çalışmaları süren Elektronik-Dosya (Kağıtsız Hastane) uygulamasını bu yıl sonuna kadar bitirmeye çalıştıklarını ifade ederken, uygulamayla birlikte hastanelerinde kağıtlı işlemleri tamamen bitireceklerini kaydetti.
    
     -E-Reçete sistemi nasıl işliyor
    
     E-Reçete sisteminde, sağlık hizmet sunucuları tarafından otomasyon sistemleri üzerinde elektronik reçete oluşturuluyor. Elektronik reçeteler MEDULA sistemine kaydedilerek elektronik reçete numarası alınıyor. MEDULA sistemine kaydedilmiş elektronik reçetenin bir çıktısı ilaç temini amacıyla hastaya veriliyor. Eczane, e-reçete sorgu bölümünden TC kimlik numarası veya e-reçete numarasıyla elektronik reçeteyi MEDULA ekranında görüntülüyor ve reçetedeki yazılı ilaçları hastaya veriyor.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber ERÜde E-Reçete Uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER