Erzurumda Evlilik Öncesi Eğitim Programı

Erzurumda Evlilik Öncesi Eğitim Programı -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozoğlu: Yapmış olduğumuz araştırmalar çok çabuk aile kurulmasına karar verildiğini, yine çok hızlı bir şeki


ERZURUM (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozoğlu, Yapmış olduğumuz araştırmalar çok çabuk aile kurulmasına karar verildiğini, yine çok hızlı bir şekilde yuvanın parçalanması ve dağılması yönünde karar alındığını gösteriyor dedi.
     Bozoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Evlilik Öncesi Eğitim Programında yaptığı konuşmada, ailenin toplumun ve milletin geleceği açısından önem arz ettiğini söyledi.
     Türkiye genelinde 13 bin hane ve 25 bin üzerinde bireyle 81 ilde araştırma yaptıklarını belirten Bozoğlu, bu araştırma sonucuna göre son 5 yılda aile yapısı üzerinde değişimler olduğunun görüldüğünü ifade ederek, 3,90larda olan aile yapısının genişliği 5 yıllık süre içerisinde 3,60a, yine çekirdek aile yapısında da hızlı bir artış ve tek kişilik hane sayılarında da yüzde 3lük bir artış var. Eşler bir sorunla karşılaştıklarında Bu sorunun çözümünde kimden destek alınır- sorusuna yüzde 68i Hiç kimseden destek almam cevabını veriyor dedi.
     Bozoğlu, boşanma nedenlerinden şiddetli geçimsizliğin altında şiddetli iletişimsizliğin bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Boşanmaların yüzde 40ı ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşiyor. Türkiyedeki evlilik rakamlarıyla dünyadaki rakamları karşılaştırdığımızda ülkemizde 500-600 bin arasında değişen evlilik rakamları var. Bu evliliklerin içerisinde 100-120 bin arasında değişen boşanma rakamları var. Bu evliliklerden boşanan 70-80 bin çift ikinci evliliklerini yaptı. Boşanan eşlerin yüzde 14ü ise boşandığı eşleriyle tekrar evlilik yaptı. Yapmış olduğumuz araştırmalar çok çabuk aile kurulmasına karar verildiğini, yine çok hızlı bir şekilde yuvanın parçalanması ve dağılması yönünde karar alındığını gösteriyor.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de ailenin korunması için Anayasada hükmün yer aldığını belirterek, millet olarak aile yapısının güçlülüğüyle övündüklerini söyledi. Aile yapısının güçlü tutulması gerektiğine dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:
     Aile yapımız iyi demekle, aile sağlam temeller üzerinde olmuyor. Kabul edelim toplumumuz modernleşiyor, zenginleşiyor. Aile yapısında bir takım değişimler oluyor. Aile yapısının korunması için modern toplumun bulduğu çözümlere müracaat edilmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da bu yolu deniyor. Psikologlarla, pedagoglarla, sosyologlar ve hukukçularla bu sorunu çözmek gerekiyor diyor. Ben de aynı fikirdeyim.
     Konuşmaların ardından eğitim programında görev alan eğiticilere yapacakları çalışmalar sunumla anlatıldı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Evlilik Öncesi Eğitim Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER