Erzurumda 2012 yılı yatırımları

Erzurumda 2012 yılı yatırımları


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2012 yılında önemli yatırımlar yaptıklarını bildirdi.
     Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır çalışılan atık su arıtma tesisi projesi için ilk kazmanın 2012 yılında vurulduğunu ve yine bu proje kapsamında şehir merkezinde dere ıslah çalışmalarına başlandığını ifade etti.
     Söz konusu proje için 64 milyon Avro harcandığını ifade eden Küçükler, başlanan her projeyi bitirmek için yoğun çaba sarfettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Çünkü geçmişte de bu şehrin rüyalarını süsleyen birçok proje hep hayalde kaldı. Fakat biz Erzurumda hayal olarak kabul edilen birçok hizmeti yerine getirdik. Atık su arıtma tesisi de bu şehir için hayaldi ama biz bunu gerçekleştirdik. Avrupa Birliği IPA Programı kapsamında hayata geçireceğimiz bu projeyle Erzurum, modern kentlerin olmazsa olmazı anlamını taşıyan devasa bir çevre yatırımına kavuşacak. Yine bu projeye entegre edilmiş şekliyle şehir içme suyu şebekesini baştan aşağı yenileyeceğiz. Şehirde 550 kilometre uzunluğunda yeni bir şebeke oluşturacağız.
     Erzurumdaki meslek kollarına yönelik olarak yürütülen ticari amaçlı birçok yatırımı 2012 yılında tamamladıklarını kaydeden Küçükler, Mahallebaşı süt ve süt ürünleri çarşısı, kamyon tır parkı ve nakliyeciler sitesiyle hurdacılar sitesinin söz konusu yatırımları teşkil ettiğini vurguladı.
     Şehirlerarası otobüs terminaliyle ulaşım hizmetlerine yepyeni bir vizyon kazandırıldığını ifade eden Küçükler, Terminalimizi tamamladık, yakında hizmete açıyoruz. Yeni terminalimizdeki hizmet anlayışı sayesinde vatandaşlarımız kendilerini artık evlerindeymiş gibi rahat ve huzurlu hissedecekler ifadelerini kullandı.
     Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 ay içerisinde 128 daire yaptıklarının altını çizen Küçükler, tarihi mekanların ortaya çıkarılması için kültür yolu projesini de hayata geçirdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda 2012 yılı yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER