Erzurumda Hasta Hakları Hizmetiçi Eğitimi

Erzurumda Hasta Hakları Hizmetiçi Eğitimi -Sağlık Müdürü Vançelik: Hasta şikayetlerini hastanelerde kurduğumuz hasta hakları kurullarıyla çözmekteyiz


ERZURUM (A.A) - Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sarhat Vançelik, Hasta şikayetlerini hastanelerde kurduğumuz hasta hakları kurullarıyla çözmekteyiz dedi.
     Doç. Dr. Vançelik, Dedeman Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen Hasta Hakları Hizmetiçi Eğitimi sertifika töreninde yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün en insancıl en sabırlı personele sahip olma zorunluluğu olduğunu söyledi.
     Sağlık Bakanlığı olarak hasta merkezli projeler ürettiklerini ifade eden Vançelik, Ülkemizde 2003 yılında sağlık hizmetlerinden memnunum diyen vatandaş oranı yüzde 39, geçen yıl itibariyle bu oran yüzde 76. Vatandaş sizlerin verdiği sağlık hizmetlerinden memnun. Gelişmiş ülkelerde bile yüzde 75-80e ulaşan memnuniyet oranı nadirdir dedi.
     Türkiyede son yıllarda sağlık sektöründe önemli adımlar atıldığını belirten Vançelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağın Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası kurumların davetlerine konuşmacı olarak gittiğini, Türkiyedeki sağlık sistemini anlattığını söyledi.
     Artık Dünya Sağlık Örgütünün sağlıkla ilgili yeni proje yaparken Türkiyede nasıl yapıldığına baktığını anlatan Vançelik, şunları kaydetti:
     Hasta şikayetlerini hastanelerde kurduğumuz hasta hakları kurullarıyla çözmekteyiz. Bu kurulda başhekim yardımcısı düzeyinde bir yönetici, Valiliğin seçtiği bir İl Genel Meclisi üyesi, sivil toplum kuruluşlarından bir temsilci, vatandaşlardan gönüllü olan bir kişi var. Bu kurulun ağırlıklı üyeleri hasta tarafında olan kişiler. Bu kurullara yapılan şikayetlerin objektif bir şekilde değerlendirildiği ortada. Hasta haklarını çok önemsiyoruz diye konuştu.
     Vançelikin konuşmasının ardından 3 günlük eğitim programına katılan 57 sağlık çalışanına sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Hasta Hakları Hizmetiçi Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER