Erzurumda hırsızlık çetesine yönelik operasyon

Erzurumda hırsızlık çetesine yönelik operasyon -Operasyon kapsamında aralarında çete liderinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı -Bir depoda ele geçirilen 80 bin lira değerindeki çalıntı malzemeye el konuldu -Gözaltına alınan


ERZURUM (A.A) - Erzurumda hırsızlık çetesine yönelik operasyonda aralarında çete liderinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
     Alipaşa Mahallesi Kasımpaşa Cami Sokakta bir giysi mağazasından hırsızlık yapıldığı ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yerinde yaptıkları incelemede hırsızlık yapan zanlılara ait olduğu belirlenen boş bir çuval buldu.
     Ekipler, çuvalın satıldığı iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinden 2 zanlının kimliğini belirledi. Daha sonra çete lideri olduğu ileri sürülen F.Z ile diğer çete üyelerinin de kimliğini belirleyen ekipler, farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
     Operasyonda çeşitli semtlerdeki iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları belirlenen çete lideri F.Z. ile K.Ö, A.E, E.A, E.S. ve F.A. gözaltına alındı.
     Emniyette ifadeleri alınan zanlıların verdiği bilgiler üzerine Horasan ilçesinde bir depoya operasyon düzenleyen ekipler, burada yaptıkları aramada 80 bin lira değerinde takım elbise ve trikodan oluşan giysiye el koydu.
     Zanlıların, çalıntı giysileri ilçedeki çeşitli camilerde Cuma namazı çıkışında ucuz fiyata satmayı planladıkları öğrenildi.
    
     -Çete liderinin üzerindeki giysileri de çalıntı çıktı-
    
     Emniyette zanlılarla yüzleştirilen iş yeri sahibi, çete lideri F.Znin üzerindeki kazak ve takım elbisenin mağazasından çalındığını belirterek, giysilerin geri verilmesini istedi. Bunun üzerine zanlının evinden giysi getirilerek, üzerindeki çalıntı giysiler iş yeri sahibine teslim edildi.
     Çete üyelerinin kent merkezinde 5 ayrı iş yerinden 25 teneke zeytin, 4 baldo ton pirinç, 5 teneke peynir, çikolata ile sigara çaldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.
     Emniyetteki işlemlerin ardından 6 zanlının, hırsızlık yapmak amacıyla çete kurmak, çeteye üye olmak ve çeşitli hırsızlık olaylarını gerçekleştirmek suçundan adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda hırsızlık çetesine yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER