Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları

Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları -Kentte bir inşaat firması tarafından başlatılan çalışmayla 5 katlı bina, iş makinelerinin yardımıyla yıkıldı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 katlı bir bina, iş makinelerinin yardımıyla yıkıldı.
     Kentsel dönüşüm çalışmasını hayata geçirecek inşaat şirketinin sahibi Ahmet Metin Karadayı, yıkım öncesi yaptığı açıklamada, çalışmalara bir hafta içerisinde başlamayı planladıklarını belirtti.
     Projeleri kapsamında Doğu Anadolu Bölgesinde 2 bin 200 konut yapacaklarını ifade eden Karadayı, Projenin bedeli yaklaşık 300 milyon lira. Bu alanda gördüğünüz binada 450 hak sahibi aile vardı. Bunlar resmen tabut üzerinde oturuyorlardı dedi.
     Karadayı, 75 dönümlük araziyi kentsel dönüşüm projesine dahil ettiklerini belirterek, 450 hak sahibine 120 metrekare ev vererek yıkımına başladık. Yıkımı bitirmek üzereyiz. Erzurum için büyük bir proje. Bu kentsel dönüşüm projesi Türkiyede örnek bir projedir. Projeyi 24 ay sonra tamamlamayı düşünüyoruz. Memleketimiz için inşallah hayırlısı olur. Bu proje Erzurum ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacağız.
     Alanda 13 katlı konutlar inşa edeceklerine dikkati çeken Karadayı, Sosyal donatılı bir proje olacak. Burada 175 esnaftan malzeme alacağız. Depreme dayanıklı binalar yapacağız. Binalar 13 kat olacağı için temel kısmında kazık çalışması yapacağız. Buradaki binalar 20 yıl önce yapılmış ve bin 300 kişi oturuyordu. En ufak şiddetli bir depreme bile dayanıksız binalardı ifadelerini kullandı.
     Karadayının açıklamasının 5 katlı bir bina iş makineleriyle yıkıldı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER