Erzurumda pistlerde karın ezilmediği iddiası

Erzurumda pistlerde karın ezilmediği iddiası


ERZURUM (A.A) - Erzurumda, Palandöken, Kandilli ve Konaklı kayak tesislerinde pistlerin ezilmediği ve daha önceden çalışan deneyimli personellerin işten çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
     Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan haberde, Palandöken, Kandilli ve Konaklı kayak tesislerinde pistlerin ezilmediği ve daha önceden çalışan deneyimli personellerin, tesislerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devrinden sonra işe alınmadığının iddia edildiği belirtildi.
     Daha önce görev yapmakta olan personelden başvuruda bulunan teknik ve geçici personellerin tamamının yeniden işe alındığı vurgulanan açıklamada, şu anda 35 kişilik teknik, 30 kişilik geçici personelle hizmet verildiği ifade edildi.
     Pistlerin ezilmesi konusunun kayak merkezlerinde görev yapan teknik komisyonun aldığı karara göre yapıldığı belirtilen açıklamada, Komisyon o günkü hava durumuna ve çığ riskine göre tesislerin açılıp açılmayacağına, çığ riski varsa kontrollü şekilde patlatma yapılmasına karar vermektedir. Bu tür olumsuz durumlarda ve tipi olduğu günlerde pistlerde ezilme işlemi yapılmamaktadır ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda pistlerde karın ezilmediği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER