Erzurumda sağlık alanındaki kalite artırıldı

Erzurumda sağlık alanındaki kalite artırıldı


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Kamu Hastaneler Birliği yönetim modeli sayesinde Horasan Devlet Hastanesinin hizmet kalitesinin artırıldığı bildirildi.
     Horasan Devlet Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Abdullah Can, yaptığı yazılı açıklamada, toplam 54 yataklı olup ihtiyaç halinde 75 yatağa kadar çıkarılabilen hastanenin son günlerde yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet verdiğini belirterek, önceki yıllarda yaşanan sevk vakalarının büyük ölçüde önüne geçmeyi planladıklarını ifade etti.
     Bu çalışmanın doluluk oranlarına yansıdığını vurgulayan Can, şunları kaydetti:
     Son bir yıl içerisinde yatak doluluk oranımızın yüzde 45lerde iken son bir ay içerisinde bu oran artarak yüzde 95in üzerine çıktı. Bunda Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliğinin bizim ilettiğimiz sorun ve eksikliklerinin çözümünde attığı olumlu adımların payı çok büyük. Sağlık Bakanlığımızın tıpkı diğer ilçe hastanelerimizde olduğu gibi bizim hastanemizde de gerek doktor kadromuzu gerekse modern tıbbi cihaz ve teknik eleman ihtiyacımızı giderme konusunda yürüttüğü çalışmalar neticesinde birçok vatandaşımızın sağlık hizmetini karşılama konusunda artık sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebilirim.
     Kamu Hastaneler Kurumu Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da Horasan Devlet Hastanesinin yeni yönetim sisteminde kaydettiği başarının önemine vurgu yaparak, bu başarının diğer hastaneler içinde örnek alınması gereken bir model olduğunu vurguladı.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     Bir süre önce yürürlüğe giren Kamu Hastaneler Birliği sisteminin ilk güzel başarısını Horasan Devlet Hastanesinde gördük. Bu sistemin en büyük amaçlarından biri vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin en kısa yoldan hızlı ve üstün kaliteyle birlikte sunulmasıdır. Horasan Devlet Hastanemiz bu mentaliteyi çok kısa sürede bünyesine dahil ederek çalışmalarını yönlendirmiş ve kaliteli sağlık hizmet sunumu olarak tabir ettiğimiz hizmet sunumunu amaçladığımız hedefe çekmiştir. Genel Sekreterliğimizin yerinde çözümler üreterek, bunları uygulamaya sunduğu hastanelerin başında gelen Horasan Devlet Hastanemizin elde ettiği başarıyı kısa bir süre sonra diğer hastanelerinde elde edeceklerini düşünüyorum.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda sağlık alanındaki kalite artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER