Erzurumda terör örgütü davası

Erzurumda terör örgütü davası -Ağrıda 4 ay önce düzenlenen terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 1i kadın 4 sanığın yargılanmasına Erzurumda başlandı


ERZURUM (A.A) - Ağrıda 4 ay önce düzenlenen terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 1i kadın 4 sanığın yargılanmasına Erzurumda başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Kerem Oğul, Bülent Oğul, Hanifi Mengeş ve Lale Kabişen, avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, duruşmada sanıklardan savunmalarını yapmalarını istedi. Söz alan sanık Kerem Oğul, terör örgütü üyeliği, örgüte yardım ve yataklıktan yargılandığı davada üzerine atılı suçları işlemediğini savundu.
     Oğul, Benim telefonla yaptığım görüşmelerden biri bana ait diğerleri değil. Bazı kişilerle mesajlaştığım iddiaları doğru değil. Çünkü benim okuma yazmam yok. Benim adıma başka birileri mesaj çekmiş olabilir. Benim bir oğlum dağda öldü. Laylanın da kardeşi dağda öldüğü için onunla cenaze töreninde tanışmıştım. Malazgirt ilçesine eylem yapacak insanları oraya götüreceğim iddiaları doğru değil diye konuştu.
     Sanık Bülent Oğul da Leyla Kabişen ile örgütsel faaliyetlerde bulunduğu iddialarının doğru olmadığını, kendisiyle ilgili bu iddiaları ortaya atan terör örgütü PKKnın dağ kadrosundayken yakalanan, ardından etkin pişmanlıktan yararlanan Zafer Zalın kendisiyle ilgili beyanlarının asılsız olduğunu belirterek, Zafer Zal, dağda öldürülen kardeşim yüzünden bana iftiralar atmış olabilir. Çünkü ben onu tanımıyorum dedi.
     Sanık Hanifi Mengeş de Ağrıdaki köylerine gelen 5 terör örgütü üyesinin Diyadin ilçesine götürülmeleri konusunda bir yakınından talep geldiğini, kendisinin bu talebi kabul etmeyince örgüt üyelerinin başına silah dayaması üzerine onlara öncülük ettiğini söyledi. Bir süre sonra araçlarının kaza yaptığını anlatan Kabişen, bunun üzerine örgüt üyelerinin köyüne dönmesine izin verdiklerini belirterek, beraatini istedi.
     Sanık Leyla Kabişen de savunmasında, Zafer Zalın dağda ölen kardeşinin yüzünden kendisine iftira attığını ileri sürdü. Kabişen, kendisinin uzun yıllar, DTP, BDP gibi partilerde siyaset yaptığını, bu süre zarfında Malazgirt BDP İlçe Başkanlığı da yaptığını ifade ederek, Bu çalışmalarımdan dolayı tanınmış olduğum için Zafer Zal beni hedef almıştır. Ben onu hiç görmedim, onu tanımam. Benimle ilgili iddialarını kabul etmiyorum dedi.
     Sanık avukatları da savunmalarında, yakalandıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanma talebinde bulunan Zalın bu talebinin kabul edilebilmesi için itirafçılık adı altında bir çok insana iftiralarda bulunduğunu, bunların arasında müvekkillerinin de yer aldığını belirterek, beraatlerini istedi.
     Sanık avukatları, mahkeme heyetinden sanıklarla davanın tanığı olan Zafer Zalın yüzleştirilmesi talebinde bulundu.
     Mahkeme Başkanı Kahya, verilen aranın ardından sanıklardan Hanifi Mengeşin tahliyesine, diğer 3 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
     Ağrı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 Ekim 2012 tarihinde değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKKya üye oldukları, örgüt faaliyetleri kapsamında yasa dışı eylemlerde bulundukları iddiasıyla 1i kadın 4 kişi gözaltına alınmış, haklarında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER