Erzurumda yapılan yeni şehirlerarası otobüs terminali

Erzurumda yapılan yeni şehirlerarası otobüs terminali


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni şehirlerarası otobüs terminalinde çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.
     Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurumda şehirlerarası yolcu taşımacılığına yepyeni bir vizyon kazandıracak yeni şehirlerarası otobüs terminalinde yapım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.
     Yapımını MNG Holdingin üstlendiği otobüs terminalinin çevre düzenleme çalışmalarının ardından hizmetine sunulacağını ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:
     67 bin metrekare alan üzerinde kurulan yeni terminalde aynı anda giriş ve çıkışın yapılabileceği 29 adet peron, araç yıkama ve bakım istasyonlarının yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verilebilecek nitelikte sosyal donatılar da bulunacak. Otogarımız çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve Erzurumun ulaşım vizyonunu tamamen değiştirecek. Yüklenici firmadan önümüzdeki ay içerisinde teslim alınacak olan yeni şehirlerarası otobüs terminali, 210 milyon dolarlık MNG yatırımı için ön adım olacak. Otobüs terminalinin yapımı tamamlanır tamamlanmaz, mevcut otogarı yıkacak ve İkiz Kuleler Projesi için düğmeye basacağız. Söz konusu proje, mevcut otogarın bulunduğu Terminal Caddesi bölgesinde hayata geçirilecek.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda yapılan yeni şehirlerarası otobüs terminali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER