Erzurumdaki iş yerlerinde sigara denetimi

Erzurumdaki iş yerlerinde sigara denetimi -Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünce iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünce iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı.
     Palandöken, Yakutiye ilçeleri ile kent merkezindeki kahvehane ve eğlence merkezlerini denetleyen ekipler, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.
     Denetimler sırasında bazı kahvehanelerde sigara içerken yakalanan vatandaşlar ile iş yeri sahipleri, denetimlerin belirli bölgelerde değil kentin tamamında uygulanmasını talep etti.
     Halk Sağlığı Şube Müdürü Feridun İlday, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde ve ilçelerde bulunan iş yerlerine yönelik denetimlerinin aralıksız devam ettiğini söyledi. Yapılan denetimlerde toplam 133 iş yerinin denetlendiğini belirten İlday, şöyle konuştu:
     Özellikle kış mevsimi boyunca denetimleri arttıracağız. Vatandaşlarımız ve iş yeri sahipleri, kapalı mekanlarda sigara içme yasağına uymadıkları için kesilen cezaların önemini ilerleyen süreçte daha iyi anlayacaktır. Bugün yapılan denetimlerimizde sigara yasağına uymayan 25 iş yerine tutanak tuttuk, 35 iş yerine gerekli cezai işlem uygulandı.
     Ekipler, denetimlerde sigara içilmeyen iş yeri sahiplerine de teşekkür etti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki iş yerlerinde sigara denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER