Erzurum eğitimde hedefi büyüttü

Erzurum eğitimde hedefi büyüttü -Vali Öztürk: YGSde büyük bir başarıya imza attık. Sıralamada 60lardan 23lere kadar gelindi. Önümüzdeki yıl 15inci sıra bizim için kısa vadede bir hedeftir. Çünkü yürüttüğümüz 100ün üzerin


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, YGSde büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, Sıralamada 60lardan 23lere kadar gelindi. Önümüzdeki yıl 15inci sıra bizim için kısa vadede bir hedeftir. Çünkü yürüttüğümüz 100ün üzerinde eğitim projemiz var dedi.
     Öztürk, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, kentte eğitim anlamında ciddi bir atılım sağladığını belirterek, Türkiye sıralaması içerisinde bölgede birinci, Türkiye genelinde ise 23üncü olduğunu anımsattı.
     Eğitimde önemli başarı yakalandığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Erzurumun kendine ait sorunları, sıkışıklıkları, iklim şartları, gelir imkanları gibi sorunlar dikkate alındığında, gerçekten arkadaşlarımız gerek eğitimcilerimiz gerek öğrencilerimiz gerek velilerimiz bu konuda çok büyük bir emek sarf etti. Büyük bir başarıya imza attılar. Gerçekten 23üncü olmak yeterli olmasa da Erzurum gibi bir vilayet için büyük bir başarı. Bunun kadrini bilmek lazım ve bunu her sene egale etmek gerekiyor.
     Gelecek yıllarda daha iyi başarılara imza atılması gerektiğini ifade eden Öztürk, Bu Türkiyenin meselesidir. Sadece Erzurumun iyi olması yetmez herkesin iyi olması lazım. Ama bizim öncelikle sorumluluk alanımız Erzurumdur. Dolasıyla buradaki başarının tadına varmak lazım diye konuştu.
     Vali Öztürk, şöyle devam etti:
     YGSde büyük bir başarıya imza attık. Sıralamada 60lardan 23lere kadar gelindi. Önümüzdeki yıl 15inci sıra bizim için kısa vadede bir hedeftir. Çünkü yürüttüğümüz 100ün üzerinde eğitim projemiz var. Özellikle zayıf olduğumuz yerleri güçlendirmeye çalışıyoruz ki ayağımıza taş bağlanmasın, hızımızı kesmesin. Daha iyi sonuçlara ulaşalım. Erzurumun sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Uzun vadede inşallah daha iyisini yaparız. Ama son derece iyi bir başarıya imza atıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yıl sonunda bu kapasitemizi daha artıracağımız için önümüzdeki yıl için daha iyi imkanlarımız olacak.
     Erzurumda öğretmen açığı bulunduğunu belirten Öztürk, Onun giderilmesi lazım. İnşallah Ağustos atamalarında yeni açıklar olmazsa bir miktar daha gidermiş oluruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurum eğitimde hedefi büyüttü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER