Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hınıslıoğlu:

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hınıslıoğlu: -Erzuruma özgü ürünler olan civil peyniri, kadayıf dolması ve göğermiş peynirin markalaşması için coğrafi işaret belgesi alma çalışmalarımız devam ediyor


ERZURUM (A.A) - Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Erzuruma özgü ürünler olan civil peynir, kadayıf dolması ve göğermiş peynirin markalaşması için coğrafi işaret belgesi alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Hınıslıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, markalaşmanın ekonomik kalkınma açısından önemli olduğunu ifade etti.
     Borsa olarak Erzuruma özgü ürünlerin markalaşması için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Hınıslıoğlu, şunları söyledi:
     Erzuruma özgü ürünler olan civil peyniri, kadayıf dolması ve göğermiş peynirin markalaşması için coğrafi işaret belgesi alma çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle civil peynirin markalaşması için coğrafi işaret belgesine başvuruda bulunduk. Üretim yapan 45 firmayla sözleşmeler imzalayarak firmaların bu belgelerini almalarını sağladık. Bu yönde üretici firmaların başvurularını almaya devam ediyoruz.
     Erzuruma özgü kadayıf dolmasının markalaşması için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Hınıslıoğlu, bu yönde üretim yapan firmaların gereken prosedürü yerine getirmesini istedi.
     Bir kentin kendine özgü ürünlerinin katma değer üretmesinin, ekonomi açısından önemli olduğunu belirten Hınıslıoğlu, Erzurumda yöresel ürün zenginliği yaşandığını söyledi.
     Markalaşmış ürünlerin kalite açısından tercih edildiğini belirten Hınıslıoğlu, coğrafi işaret belgesi başvurularının Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yapıldığını anımsattı.
     Rekabetin yoğun olarak yaşandığı günümüz ekonomisinde kaliteli ve markalaşmış ürünlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Hınıslıoğlu, şöyle devam etti:
     Yöremize özgü ürünler konusunda bugüne kadar yeterli tanıtımı yapamadık. Marklaşmayla birlikte bu yöndeki eksiklikler giderilmiş olacak. Markalaşma ekonomik kalkınma açısından son derece önemli bir kavram. Tüketici artık kaliteye ve niteliğe önem veriyor. TPE tarafından verilen coğrafi işaret belgesi, yerel ürünlerin kalite açısından tescillenmesi anlamına geliyor. Ürünlerin kalitesi konusunda belirli periyotlarla denetim yapılıyor.
     Hınıslıoğlu, Erzurumda 6 ürünün coğrafi işaret belgesine sahip olacağını anımsatarak, civil peynir, kadayıf dolması, göğermiş peynir, Oltu taşı, cağ kebabı ve su böreğinin kalite açısından tescilleneceğini ifade eti.
    
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hınıslıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER