Erzurum Valisi Öztürk, Hınıs ve Karaçobanda

Erzurum Valisi Öztürk, Hınıs ve Karaçobanda incelemelerde bulundu


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde incelemelerde bulundu.
     Öztürk ve beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilk olarak Hınıs Kaymakamlığını ziyaret etti.
     Vali Öztürk, bölgede hayvancılığın oldukça yaygın olduğunu belirterek, bu yıl saman sıkıntısından bölge çiftçisinin de olumsuz etkilendiğini, ancak ot gibi bir yem dururken vatandaşların samana ilgi göstermesine çok anlam veremediğini söyledi.
     Kaymakam Uzdan köy yollarının durumu hakkında da bilgi alan Öztürk, özellikle kış aylarında olunması sebebiyle köy yollarının açık tutulması için olağanüstü bir çabanın verildiğini ifade etti.
     Öztürk, 2013 yılı KÖYDES için şimdiden programların yapılmasını istediğini ifade ederek, kaymakamlıklar olarak bu yıl son defa bu projeyi yürüteceklerini, daha sonraki yıldan itibaren ise bu hizmetlerin belediyeler eliyle yürütüleceğine dikkati çekti.
     İlçe ve belde belediye başkanlarıyla bir araya gelen Öztürk, Büyükşehir Belediyeler Yasasının bir istisnasına vurgu yaparak, yasanın yürürlüğe gireceği 30 Mart 2014 tarihinden önce belediye olarak kendilerine bağlanacak olan köylere hizmet götürmenin mümkün olduğunu vurguladı.
     Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hınıs İlçe Jandarma Komutanlığı ve yapımı tamamlanan kız öğrenci yurdunu gezen Vali Öztürk, ilçe hastanesinde incelemelerde bulunarak burada yatan hastaları ziyaret etti.
     Karaçoban Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Öztürk, Kaymakam Cevat Çelikten ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe müdürlerini ve muhtarları da dinleyen Öztürk, Karaçobanda eğitim sorunlarının çözümü için önemli adımlar attıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurum Valisi Öztürk, Hınıs ve Karaçobanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER