Eshab

Eshab-ı Kehf Hava Sporları gösterileri


MERSİN (A.A) - Tarsusta faaliyet gösteren Paragliding Çukurova Spor Kulübü tarafından bu yıl 3ncüsü düzenlenen geleneksel Eshab-ı Kehf hava sporları gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.
     Yedi Uyurlar Mağarası olarak bilinen Eshab-ı Kehfi tanıtmak, hava sporlarını sevdirmek, sosyal ve kültürel aktiviteyi yerine getirmek amacıyla düzenlenen yamaç paraşütü gösterilerine değişik şehirlerden 100e yakın pilot katıldı.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, burdaki konuşmasında, kendisinin de yamaç paraşütü sporunu yaptığını, T 10 ve tandem atlayışı yaptığını belirterek, Tarsusta 3. defa gerçekleştirilen yamaç paraşütü gösterilerinin kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi.
     Tarsusun her alanda olduğu gibi sportif alanlarda da gençlerin, sivil toplum örgütlerinin gayretleriyle güzel organizasyonlara imza attığını belirten Güldibi, Bu coşku Tarsusun güzelliklerine, Eshab-ı Kehfin ve diğer tarihi ve turistik doğal güzelliklerinim tanıtılması için çok güzel bir organizasyon. Bu güzel sporun kazasız belasız sporcularımıza ve diğer gençlerimize, çocuklarımıza yaygınlaşmasını diliyorum dedi.
     Çukurova Spor Kulübü Başkanı Hakan Hasoğlu ise, yamaç paraşütü etkinliğine değişik şehirlerden 100e yakın pilotun katıldığını belirterek, Bu sene katılım rekor seviyede oldu. Umarım seneye daha güzelini düzenleriz. Gösterilen ilgiye teşekkür ederiz diye konuştu.
     Etkinliği Kaymakam Güldibinin yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü izledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER