Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Ayva:

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Ayva: -"Eğer Türkiye iyi olacaksa varsın AK Parti batsın"


YALOVA (A.A) - Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, çözüm süreciyle ilgili yaptığı konuşmada, AK Partinin her zaman Türkiyenin iyiliğini düşündüğünü belirterek, "Eğer Türkiye iyi olacaksa varsın AK Parti batsın" dedi.
     Ayva, AK Parti Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Türkiyedeki barış süreci" ile ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı. Merkez İlçe Teşkilatı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Türkiyenin gelişme sürecinde her zaman engellendiğini ileri süren Ayva, "Bizim gelişmeyle ilgili her türlü pisliği üzerimize attılar, her türlü engeli koydular. PKK diye bir terör örgütünü çıkardılar. Şöyle bir düşünün; Bu terör örgütü vesilesiyle kim zarar görüyor- Hepimiz zarar görüyoruz. Sadece ensesi kalın olanlar zarar görmedi" diye konuştu.
     Türkiyenin daha da güçlü bir devlet olması gerektiğini ifade eden Ayva, şunları söyledi:
     "Matematiksel olarak hepimiz birbirinden farklıyız. Parmak izlerinden tutun, göz retinalarına kadar. Hepimiz de farklıdır. Dolayısıyla farklı olmayı da ayıplamak da, yanlış bulmak da, suçlamak da insanın kendisini inkar etmesi demektir. İnsanların inançları, siyasi görüşleri, ekonomik durumları farklı olabilir. Ne mahsuru var- O yüzden arkadaşlar sizden istediğimiz şu: Gelin şu güzel memleketimizi, her yeri cennet vatanımızı birilerin oyuncağı, birilerinin at koşturduğu, birilerinin bizi birbirimize düşürdüğü bir ülke olmaktan çıkaralım. Allah şükür, çok iyi ve güçlü bir hükümetimiz var. Gelin el ele verilim şu güzel memleketi cennet hale getirelim. AK Parti kurulurken şunu söyledik; Eğer Türkiye iyi olacaksa, varsın AK Parti batsın. Bize bu Türkiye lazım. Bize insanlarımız lazım, bizim kişisel menfaatlerimiz değil. İnsanlarımızın kıymetini bilelim. AK Parti insanlarımız için var."
     Ayva, Akil İnsanlar Heyetine gösterilen tepkileri ise "Eleştiriler düzeyli şekilde yapılabilir. Eleştirilmenin doğru olduğunu düşünüyorum ama bu iş çirkinleşirse, ya siz vatan hainsiniz şeklinde olursa, düzgün olmaz. Bu etik de değil. Bu memleket ve insanımız için çalıştığımızı kabul etmek zorundayız."
     Toplantıya İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Kadın Kolları Başkanı Melike Dedecan ve Gençlik Kolları Başkanı Tolga Temel de katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Ayva: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER