Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın: MHPnin kanaat önderlerinin yüzde 95i değişim istiyor. Bunun delegeye yansımaması onu etki altına almaması mümkün değil


ANTALYA (A.A) - Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, MHPnin kanaat önderlerinin yüzde 95i değişim istiyor. Bunun delegeye yansımaması onu etki altına almaması mümkün değil dedi.
     Aydın, Antalyada partililerin katıldığı iftarda yaptığı konuşmada, MHPnin 4 Kasımdaki kongresinde genel başkanlığa aday olacağını ancak resmen adaylığını 1 Eylülde Ankarada yaklaşık 10 bin kişilik partiliye hitaben açıklayacağını söyledi.
     Anadolu Park Restauranttaki yaklaşık 750 partili ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
     Bir gazetecinin bu adaylık ile MHPnin içinde bir bölünme olabileceğini, MHPye toparlanmak için bir zaman kalıp kalmayacağı ile ilgili sorusuna Aydın, kongredeki bir adaylık yarışını parti içinde bölünme olarak göstermenin yanlış olacağını belirterek, kendisinin parti içi değerlerin içinde büyüdüğünü, bir gün bile bu parti dışında bir yerde siyaset yapmadığını ve partinin kuruluşundan bu yana parti içinde siyaset yaptığına dikkati çekti.
     Türkiyenin cumhurbaşkanlığı seçimi, mahalli ve genel seçim ve Anayasa değişikliği olmak üzere önünde önemli temel taşların olduğunu anımsatan Aydın, şunları söyledi:
     MHPde görev yapan liderimiz ve onun kadro arkadaşları MHPye 14 yıldan beri büyük hizmetler yaptılar, hizmetlerini takdirle karşılıyoruz, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ama bizim daha iyiyi daha mükemmeli arayışımız var. Bunun mücadelesini veriyoruz ve daha iyi şeyler yapacağımıza olan inancımız var. Yoksa bizim Genel Başkanımız ve onun kadro arkadaşlarıyla hiçbir problemimiz yok. Kendilerine sevgi ve saygı bağlarıyla da bağlıyız. Ankarada Anadolu Gösteri Merkezinde büyük bir halk katılımıyla Türkiyenin siyasi hayatında bir ilki yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımız resmi açıklamayı 1 Eylül olarak yapmamızı planladı, kuru bir adaylık açıklaması değil. Alt tabanı 10 bin olan büyük bir kalabalığa bu açıklamayı yapmak istiyoruz. 1 Eylülde resmen adaylığımı açıklayacağım, her şeyi buradan söylemek istemiyorum.
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması ile ilgili soruya ise Aydın, Şımarttırılmış, azdırılmış, pazarlık masasına çekilerek, Türk milletini teslim alacağına inandırılmış bir bölücü hareketin artık ne noktaya geldiğini göstermesi bakımından ibretlik bir olaydır. dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER