Eski ders kitapları okullara gelir sağlıyor

Eski ders kitapları okullara gelir sağlıyor


KAYSERİ (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, düzenledikleri Atık Kağıt Toplama Kampanyası kapsamında eski ders kitapları ve defterlerin geri dönüşümünden elde edilen gelirin okullara dağıtıldığını söyledi.
     Ceylan, yaptığı açıklamada, kampanyanın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve liselerde öğrenim gören öğrenciler tarafından kullanılan ders kitapları ve defterler ile okullarda atıl durumda bulunan kağıtların geri dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi amacıyla başlatıldığını ifade etti.
     Bu kapsamda Kayseride 2011-2012 eğitim-öğretim yılı sonunda 265 bin 446 lira değerinde 736 bin 840 kilogram kullanılmış kağıt toplandığını ifade eden Ceylan, 2008-2012 yılları arasında ise toplam 907 bin 244 lira değerinde 2 milyon 882 bin 640 kilogram kullanılmış kağıt toplandığını kaydetti.
     Ceylan, elde edilen gelirden toplama faaliyeti giderleri çıkarıldıktan sonra kalan tutarın, her yıl kampanyaya katılan okulların katkı miktarlarına göre okul-aile birliği hesaplarına aktarıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Eski ders kitapları okullara gelir sağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER