Eski Elazığ Havaalanı arazisinin THKya tahsis

Eski Elazığ Havaalanı arazisinin THKya tahsis edilmesi talebi -AK Parti Elazığ milletvekili Alpay: Bir milletvekilinin iline gelecek üniversite gibi bir yatırımı engellemesi aklen ve vicdanen mümkün olur mu- Böyle bir şeyin olması mümk


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Bir milletvekilinin iline gelecek üniversite gibi bir yatırımı engellemesi aklen ve vicdanen mümkün olur mu- Böyle bir şeyin olması mümkün değil dedi.
     Alpay, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, şehirde haftalık yayın yapan bir gazetede yer alan THK Üniversitesini Şuay Alpay engelliyor başlıklı haberin gerçekle ilgisi olmadığını iddia etti. Gazetenin normalde 3 bin baskı olduğunu ancak bu haberden sonra 10 bin basılıp sokak sokak dağıtıldığını dile getiren Alpay, şunları söyledi:
     Ola ki bazı insanlarımızın kafasında tereddüt oluşmuş olabilir. Acaba Türk Hava Kurumu üniversite kuruyor buraya ve gerçekten haberde geçtiği gibi Şuay Alpay engel mi oluyor- Böyle bir tereddüt inşallah olmaz. İnsanlarımız bizi biliyor. Bir milletvekilinin iline gelecek üniversite gibi bir yatırımı engellemesi aklen ve vicdanen mümkün olur mu- Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bir milletvekili o anda yaşadığı çok olağanüstü bir sıkıntı yoksa böyle bir şeye engel olmaz.
     Engel olmak yerine konuyla bizzat ilgilendiğini, bu kapsamda girişimlerde bulunduğunu ve talebin ret edilmesine rağmen girişimlerini sürdürdüğünü aktaran Alpay, terminal binasıyla ilgili Fırat Üniversitesinin de Havacılık ve Akıllı Taşıt Bilimleri Yüksek Okulu kurma düşüncesinin olduğunu açıkladı.
     FÜnün alt yapı çalışmalarının, kadrolarının hazır olduğunu yüksek okul için sadece yer probleminin kaldığını belirten Alpay, okulun açılması halinde, öncelikli olarak insansız hava araçları ve tasarımı, havacılık tasarımı, uçak motor bakımı, onarım, uçak, elektrik elektronik olmak üzere 4 programı hayata geçireceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Eski Elazığ Havaalanı arazisinin THKya tahsis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER