Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan,

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan, CHP Malatya İl Başkanı Kirazı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kirazı ziyaret etti.
     CHP İstanbul Kurultay Delegesi Celal Doğan, ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Türkiyenin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan Kürt meselesinin çözümü konusundaki yol haritasını örgütlere taşımak için Malatyaya geldiklerini söyledi.
     Bu ziyaretleri Trakyadan başlattıklarını ifade eden Doğan, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesindeki teşkilatları da ziyaret ettiklerini, Doğu Anadolu Bölgesindeki ziyaretlerine ise bugün başladıklarını belirtti.
     Doğan, ziyaretlerine Akdeniz Bölgesi ile devam edip İzmir teşkilatı ile sonlandıracaklarını kaydetti. Amaçlarının konuya ilişkin yol haritası konusundaki CHP örgütlerinin düşüncesini almak olduğunu bildiren Doğan, Malatya İl Başkanımızla yapmış olduğumuz toplantıda örgütün Kemal Kılıçdaroğlunun yol haritasını eksiksiz desteklediklerini gördük dedi.
     Doğan, Kürt meselesinin çözümüne ilişkin CHPnin yol haritasının içerisinde ne olacağı konusunun CHP organlarının görevi olduğunu bildirdi. Doğan, Oradan aldığımız bilgi şudur, bütün Türkiyenin her yerinde Kürt sorununun çözülmesi noktasında toplum hemfikir bir noktaya doğru gitmektedir. Türkiyenin bu olaydan bir an önce demokratik yoldan kurtulması arzu edilmektedir diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana arasındaki görüşmeyi hatırlatan bir gazetecinin, AK Partinin Kürt meselesinin çözümüne ilişkin çalışmalarını sorması üzerine Celal Doğan, CHP olarak Türkiyede bu kanı durduracak her çabaya şapka çıkarır, saygı duyarız dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER