Eski manken Aslı Başın ölümü

Eski manken Aslı Başın ölümü -Miss Model of Turkey Yarışmasında 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Başın ölümü hakkında yalan beyan verdiği iddia edilen iş adamı Ahmet Bayerin yargılanmasına Bodrumda başlandı


MUĞLA (A.A) - Miss Model of Turkey Yarışmasında 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Başın ölümü hakkında yalan beyan verdiği iddia edilen iş adamı Ahmet Bayerin yargılanmasına, Bodrumun Bitez beldesinde başlandı.
     Bitez 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Aslı Başın avukatı Fahri Safa Küpcü ile babası Mehmet Baş ve tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer katıldı.
     Şahitleri dinleyen ve gelen yeni bilirkişi raporunun dosyayı konulmasına karar veren mahkeme, dinlenmeyen şahitlerin dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 7 Şubat 2013e erteledi.
     Duruşma öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Baş, bilirkişi raporunun açıklandığına dikkati çekerek, dava sürecinin devam ettiğini, hakim ve savcıların davanın gereğini yaptıklarını kaydetti.
     Baş, Ben duruşmayla ilgili bir şey söylemeyeceğim, sadece ulusal kriminal büronun bu olayın üzerinde titizlikle çalışarak bugüne getirdiğini söylemek istiyorum dedi.
     İş adamı Ahmet Bayer ise bilirkişi raporu ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Bilirkişi raporunun 59 ve 90ıncı sayfalarındaki bilgilere değinen Bayer, Bu sayfalar hiçbir şekilde basına yansımamış. Orada gayet açık ve net olarak deniyor ki (Volkan Bayer bu konuların tamamen dışındadır, olayla hiçbir ilgisi yoktur). Bu bilirkişinin yapmış olduğu tespittir. Cümlenin devamında ise (Ahmet Bayer hiçbir suç işlememiştir) deniliyor diye konuştu.
     Aynı raporda Hakan Bayere hiçbir şekilde suç tevcih edilemez tespitinin de yer aldığını ifade eden Bayer, şunları söyledi:
     Bir sürü gereksiz, olan olmayan şüpheli durumlardan bahsediliyor. Ama bilirkişinin yaptığı önemli tespit budur. Hakan Bayere hiçbir suç tevcih edilemez. Volkan Bayer tamamen konunun dışındadır, Ahmet Bayer de bir suç işlememiştir. Bilirkişi raporunun bu önemli kısmının da basında yayınlanmasında yarar görüyorum. Ama diğer konularla ilgili bir sürü gerçek dışı, vahim olaylarla ilgili basın açıklaması yapacağım.
    
     -Olay-
    
     Miss Model of Turkey Yarışmasında 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrumun Yalıkavak beldesinde kaldığı binanın üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
     Başın ölümüyle ilgili mahkemeye sevk edilen iş adamı Ahmet Bayerin oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustosta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Aslı Başın ölümü hakkında yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer hakkında da dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski manken Aslı Başın ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER