Eski manken Aslı Başın ölümü

Eski manken Aslı Başın ölümü -Miss Model of Turkey Yarışmasında 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Başın ölümü hakkında suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirildiği iddiasıyla iş adamı


MUĞLA (A.A) - Miss Model of Turkey Yarışmasında 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Başın ölümü hakkında suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirildiği iddiasıyla iş adamı Ahmet Bayer, oğulları ile bir çalışanlarının yargılanmasına devam edildi.
     Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu yargılanan Hakan Bayer, tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer ve oğlu Volkan Bayer ile maktul Aslı Başın ağabeyi Mustafa Tayfun Baş, sanık ve müşteki avukatları katıldı.
     Geçirdiği kaza sonucu felç kalan, bu nedenle tekerlekli sandalye ile gelen Ahmet Bayere duruşma salonunda sağlık sorunları nedeniyle bir hemşire eşlik etti.
     Duruşmada, Jandarma Olay Yeri İnceleme Timinde görevli 3 kişi görgü tanığı olarak ifade verdi. Görgü tanıkları ifadelerinde, olay yerine soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatı ile gittiklerini, gerekli ölçümleri yaparak görüntü ve fotoğraf çekimi yaptıklarını belirtti.
     Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının isteği üzerine İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yavuz ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürsel Çetin tarafından olayla ilgili hazırlanan raporu dinledi.
     Müşteki avukatları, Ahmet Bayerin soruşturma süreci içerisinde adaleti etkilemek ve yargıyı yanıltmak için girişimlerde bulunduğunu iddia ederek, Şu an sanıklar ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanmaktadır. Tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer, bizce bilinen ve dinlenmeyen kişiler üzerinde baskı kurmaktadır. Bu kişiler Bayerden korktukları için mahkemede ifade vermemektedir. Mahkeme huzuruna getirilen bilirkişilerin anlatımları görgü tanıklarının anlatımları ile çelişmektedir ifadesini kullandı.
     Sanık avukatları ise Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporu kabul etmediklerini, bilirkişinin tarafsız olmadığını savundu.
     Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporun kanuna ve hukuka uygun hazırlanmadığını iddia eden sanık avukatları, Bu raporun hiçbir geçerliliği olamaz. Hukuka aykırı elde edilmiş deliller mahkemede değerlendirilemez. Bu raporlar adli makamları kandırmak için yapılmış, karara dayanak teşkil edemez. Tutuklu sanığın tahliyesini, gerekirse denetimli serbestlikle tahliyesini talep ediyoruz görüşlerini dile getirdi.
     Hakan Bayer ise suçlamaları kabul etmeyerek, yetkisiz kişiler tarafından hazırlanan rapor nedeniyle özgürlüğünün kısıtlandığını ileri sürdü.
     Mahkeme heyeti, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından oluşturulacak 5 kişilik bilirkişi heyetiyle 13 Nisanda olay yerinde keşif yapılmasına, tutuklu sanık Hakan Bayerin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan Ahmet ve oğlu Volkan Bayer ile çalışanları Murat Umirovun tutuksuz yargılanmalarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
     Ahmet Bayer, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 aydır oğlunun suçsuz yere cezaevinde yattığını öne sürerek, zor günler yaşadıklarını söyledi.
     Gerçeklerin ortaya çıkmasını Baş ailesinden daha çok istediklerini ifade eden Bayer, şöyle konuştu:
     Ulusal Kriminalin tamamen düzmece raporlar hazırladığı, bilirkişiliklerinin elinden alındığı mahkeme önünde çok net dile getirilmiştir. Bizleri suçlayan tek unsur oydu, bu da tamamen ortadan kalkmıştır. Mahkeme heyeti tarafından yerinde yapılacak incelemede tüm gerçekler ortaya çıkacaktır. 7 aydır üzerimize sürülen lekeden sonra ancak böyle bir inceleme ve kesin sonuç rahatlatacaktır. Gerçeklerin ortaya çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
    
     -Olay-
    
     Miss Model of Turkey Yarışmasında 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrumun Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
     Başın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayerin oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustosta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
     Aslı Başın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski manken Aslı Başın ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER