Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp:

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp: -Politikamız üreten tarım olmalı ama maalesef bugün ithal eden tarım var


BURSA (A.A) - Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp, Politikamız üreten tarım olmalı ama maalesef bugün ithal eden tarım var dedi.
     Gökalp, Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey ilçe teşkilatının düzenlediği Türk Tarımının Dünü, Bugünü ve Yarını konulu konferansa katılmak için Karacabeye geldi.
     MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Zırhlıoğlu, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür, MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Selim Oruç ve Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Günışık ile birlikte ilçeye gelen Gökalp, ilk olarak Tarım Fuarını gezdi.
     Fuar ziyaretinin ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Gökalp, tarım politikasının birinci meselesinin gıda güvencesi olduğunu söyledi.
     Bakanlık yaptığı dönemde birinci politikasının 75 milyonun gıda güvencesini sağlamak olduğunu ifade eden Gökalp, Son 9 senedir Tarım Bakanlığından veya meclisten, gıda güvencesiyle ile ilgili hiç bir şey işitmiyorum. Gıda güvencesi, üretirseniz olur, üretmeyenin gıda güvencesi olmaz. İthal ettiğiniz sürece gıda güvenceniz olmaz. Ben ithalatı durduralım, almayalım demiyorum. Tamam istiyorsanız alalım, hatır için alalım, ama üretelim, ürettiğimiz zaman alalım o bize dokunmaz. Şu anda Türkiyede gıda güvencesi tehlikededir dedi.
     Tarım politikası Ankarada değil tarlada yapılır diyen Gökalp, şöyle devam etti:
     Türkiyede tarım politikası için kafa yormaya gerek yok. Bizim uğraşacağımız yer tarlada köylüyle beraber olmalıdır. Ankarada bakanlıkta oturmakla olmaz tarlada olacaksın. Politikamız üreten tarım olmalı ama maalesef bugün ithal eden tarım var. Yunanistandan pamuk, Bulgaristan, Romanya ve Ukraynadan ayçiçeği ithal ediyoruz, Amerikadan pamuk, buğday ve ceviz ithal ediyoruz, bir ceviz bile üretemiyoruz. Son yıllarda ülkenin kapıları her ithalata açıldı. Tarım Bakanlığı 17 milyar dolar tarım ihracatımız var diyor, Türkiye İhracatçılar Meclisi ise 5.1 milyar dolar diyor, biz hangisine inanalım ifadelerini kullandı.
     (TUN-HRN)
<< Önceki Haber Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER