Eski Ulaştırma Bakanı Hüseyin Özalpe Rektör

Eski Ulaştırma Bakanı Hüseyin Özalpe Rektör Akandan plaket


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, üniversitenin kuruluşunda verdiği katkılardan dolayı eski Ulaştırma Bakanı Hüseyin Özalpe plaket takdim etti.
     1969-1971 yılları arasında Orman Bakanlığı, 1979-1980 yılları arasında da ulaştırma Bakanlığı yapan Hüseyin Özalp, ikinci kez rektör olarak atanan Prof. Dr. Hüseyin Akana nezaket ziyaretinde bulundu.
     Özalp, dönemin bakanı olarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin kuruluşunda, arazisinin tespitinde, tahsisinde, köylü vatandaşın ikna edilmesinde ve Samsun Lisesinden sınıf arkadaşı da olan Prof. Dr. Tahsin Tuncalının kurucu rektör olarak atanmasında önemli rol oynadığını belirtti.
     Üniversitenin bugün geldiği noktanın Samsun ve ülke için gurur verici olduğunu, üniversitenin burada kurulmasıyla beraber şehirden üniversiteye kadar olan yerleşim yerinin ekonomik ve sosyal yönden kalkındığını belirten Özalp, bu durumun kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi.
     Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, OMÜnün kuruluşunda verdikleri destek ve sağladıkları katkılardan dolayı Özalpe şükran plaketi takdim etti.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Eski Ulaştırma Bakanı Hüseyin Özalpe Rektör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER