Eski yurt binası uygulama oteli oluyor

Eski yurt binası uygulama oteli oluyor -Bir dönem öğrenci yurdu olarak kullanılan Akliman mevkisindeki binanın gelecek yıl Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli olarak hizmet vereceği bildirildi (Fotoğraflı


SİNOP (A.A) - Sinopta bir dönem öğrenci yurdu olarak kullanılan Akliman mevkisindeki binanın gelecek yıl Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli olarak hizmet vereceği bildirildi.
     Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bünyelerindeki Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun 31 Aralık 2009 yılında kurulduğunu hatırlattı.
     Yüksekokula uygulama oteli kazandırmak için bu tarihten sonra girişimlere başladıklarını ifade eden Bircan, Akliman mevkisinde Sinop İl Özel İdaresi tarafından 58 normal oda ve 5 suit odaya sahip otel olarak kullanılmak üzere özel sektör için yapılan ancak özel sektörün işletememesi nedeniyle 1999 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesine devredilen binaya talip olduklarını anlattı.
     Ondokuzmayıs Üniversitesince yurt olarak kullanılmak üzere 09 Mart 1999 tarihinde protokolle 10 yıllığına Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilen ve 1999-2009 yılları arasında Sinopta eğitim-öğretim gören öğrencilere yurt olarak hizmet veren binanın Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop Yurt Müdürlüğüne ait yeni binalarının yapılması nedeniyle boşaltıldığını anımsatan Bircan, binanın 20 Ocak 2010 tarihinde de Sinop Üniversitesine devredildiğini söyledi.
     Bu tarihten itibaren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli olarak kullanılmak üzere binanın Ağustos 2011 tarihinde tadilatına başlanıldığı ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bircan, binanın, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli olarak gelecek yıl eğitim-öğretime açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Eski yurt binası uygulama oteli oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER