Eskişehirde 2012

Eskişehirde 2012-2013 eğitim öğretim yılına doğru -ESİMDER Başkanı Şavk: 8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı adaletsizliği yıllarca Türkiyede eğitim çağındaki gençlere pranga olmuştur


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ESİMDER) Başkanı Murat Şavk, 8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı adaletsizliğinin yıllarca Türkiyede eğitim çağındaki gençlere pranga olduğunu savundu.
     Şavk, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede yaklaşık 15 yıl boyunca yanlış ve taraflı eğitim politikası uygulandığının iddia ederek, İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının kapatıldığını, bu liselerden mezun olanların yüksek öğretime geçmesinin engellenmeye çalışıldığını söyledi.
     Hükümetin son aldığı kararla zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılarak, 4+4+4 diye bilinen eğitim sistemine geçildiğini anımsatan Şavk, şunları kaydetti:
     8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı adaletsizliği yıllarca Türkiyede eğitim çağındaki gençlere pranga olmuştur. Yükseköğretim Kurulu Kanununda yapılan değişikliklerle bu milletin bütün fertleri eşit şartlarda üniversiteye girmeye hak kazanmıştır. Bu vesileyle İmam Hatip Liselerinin orta kısımları açılmış, üniversiteye girişte önlerindeki bütün engeller kaldırılmıştır.
    
     -Eskişehirde 4 İmam Hatip Ortaokulu açıldı-
    
     Şavk, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı kararla Eskişehirde 4 İmam Hatip Ortaokulu açıldığı bilgisini vererek, bunların Osmangazi Mahallesinde Orhangazi, Çamlıca Mahallesinde Ticaret Odası, Esentepe Mahallesinde Mimar Sinan, Emek Mahallesinde Dr. Halil Akkurt İmam Hatip Ortaokulları olduğunu anlattı.
     Bu okullarda başlayan kayıt işlemlerinin 17 Ağustosta sona ereceğini dile getiren Şavk, İlkokul 4üncü sınıfı bitiren yavrularımızı İmam Hatip Ortaokullarımıza, 8inci sınıfı bitiren kardeşlerimizi İmam Hatip Liselerimize bekliyoruz dedi.
     Şavk, İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liselerinin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz vatana ve necip millete hizmet etmekten başka gayesi olmayan güzel insanlar yetiştirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER